מצרכים
כף שמן
תערובת תבלינים "ארב דה פרובאנס"
מלח ופלפל לפי הטעם
5 גזרים - לקלף ולחתוך לפרוסות בעובי 2 ס"מ
3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 שן שום כתושה
2/3 כוס פיסטוקים ללא קליפה, גרוסים
2 כפות פירורי לחם
3 כפות חרדל דיג'ון
הוראות הכנה
שמים פלאנצ'ה או מחבת מיציקת ברזל בתוך הטרייגר, עם כף אחת של שמן.
מדליקים את הטרייגר על חום של 220 מעלות, סוגרים את מכסה הטרייגר, וממתינים 20 דקות עד שהחום עולה והפלאנצ'ה מתחממת.
בינתיים:
מייבשים את צלעות הטלה במגבת נייר ומתבלים בנדיבות בתערובת תבלינים ארב דה פרובאנס, מלח ופלפל.
מערבבים בקערה נפרדת את הגזר עם תפוחי אדמה, כף שמן זית, מלח, פלפל, שום ותימין.
לאחר שהפלאנצ'ה התחממה- שמים את צלעות הטלה על הפלאנצ'ה וצורבים מכל הצדדים, סה"כ בערך 6-8 דקות.
לאחר הצריבה מוציאים את הצלעות ושמים בתבנית. את הפלאנצ'ה משאירים בתוך הטרייגר.
על הפלאנצ'ה שמים את תערובת תפוחי האדמה והגזר.
מערבבים בקערה את הפיסטוקים עם פירורי לחם, שמן זית, מלח ופלפל.
מורחים חרדל על הצד השומני של צלעות הטלה ומפזרים עליו את תערובת הפיסטוקים, כאשר החרדל מדביק אותו לטלה.
מחזירים את הטלה לטרייגר- על הרשת, ליד הפלאנצ'ה עם תפוחי האדמה, ומבשלים כך 15 דקות.
פותחים את המכסה, מערבבים את תפוחי האדמה. מכסים באופן חלקי את צלעות הטלה עם חתיכה של נייר כסף.
ממשיכים לבשל כך עוד 5-10 דקות, עד שהחום הפנימי בחלק הכי עבה של הטלה מגיע ל 52 מעלות.
מוציאים את הטלה ומניחים על קרש חיתוך מעץ, עם הכיסוי של האלומיניום, וממתינים כ 10 דקות. את תפוחי האדמה והגזר מערבבים ומשאירים עוד קצת בטרייגר. דוקרים את תפוחי האדמה עם מזלג, ואם הם לא רכים מספיק, משאירים אותם עוד קצת בטרייגר.
פורסים את צלעות הטלה כך שכל אחד מקבל 4 עצמות בנתח, ומגישים עם תפוחי האדמה והגזר.
בתיאבון!!