מתכון למעשנה ביסים של פיצה

קושי:

2/5

זמן הכנה:

90 דקות

זמן בישול במעשנה:

20 דקות

מס מנות:

6-8 מנות

שבבי עץ לעישון:

מיסקיט

מצרכים

לבצק:
4.5 כוסות קמח
3 כפות סוכר
כף שמרים יבשים
כפית מלח
1/4 כוס שמן זית
1.5 כוסות מים פושרים
למילוי:
רוטב פיצה
גבינת מוצרלה
אפשר להוסיף תוספות כמו בצל מטוגן, פטריות, תירס וכו'
ביצה טרופה

הוראות הכנה

מערבבים בקערה של מיקסר את החומרים היבשים של הבצק: קמח, שמרים, מלח וסוכר. מוסיפים שמן זית ואת רוב המים. מפעילים את המיקסר עם וו הלישה עד שמתקבל כדור בצק, לפחות 10 דקות. מוסיפים עוד מים לפי הצורך.
מפרידים את הבצק ל 3 כדורים בגדלים שווים. (ניתן בשלב הזה לשים את הכדורים בשקית, ולאחסן במקרר ל 24 שעות, או בפריזר לשימוש מאוחר יותר.)
מחכים להתפחה של פי 2 מהגודל- בערך שעה.
מרדדים כל פעם כדור אחד של בצק על משטח מקומח. חותכים את הבצק לרצועות בערך ברוחב 8 ס"מ, ואורך 45 ס"מ.
מערבבים בקערה את רוטב הפיצה עם הגבינה והתוספות. מעמיסים כל פעם כף בתערובת הפיצה, ושמים ערימות של התערובת על רצועות הבצק, עם רווח של כ 3 ס"מ בין ערימה לערימה, עד לאמצע הרצועה, ועוברים לרצועה הבאה.
תובלים מברשת סיליקון בתוך הביצה הטרופה ומורחים על הבצק מסביב לערימות. מרימים את הרצועה בצד שאין לו ערימות ומקפלים לחצי- מעל לערימות. מהדקים את הבצק עם האצבעות מסביב לערימות.
בעזרת חתכן של פיצה או רביולי חותכים סביב הערימות וכך יוצרים ריבועים של בצק ממולא.
מעבירים את הריבועים לתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ונותנים לביסים לתפוח כחצי שעה. בינתיים מדליקים את הטרייגר על חום של 180 מעלות.
מורחים את הריבועים בביצה הטרופה ומכניסים לטרייגר לכ 10-15 דקות, עד לקבלת צבע זהוב-חום.
מוציאים מהטרייגר ומעבירים לכלי הגשה.
בתיאבון!!!