מצרכים
2/3 כוס מים חמימים
2.5 כפיות שמרים יבשים
1/2 כפית סוכר
כפית מלח גס
כף שמן
2 כוסות קמח
1/4 כוס קמח תירס גס (פולנטה)
פטריות פוטרבלו שמראש צליתם על האש (אפשר גם במחבת או בתנור)
קופסאת שימורים של לבבות ארטישוק - פרוסים
כוס גבינת פונטינה מגורדת
1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת
2-3 שיני שום כתוש
1/4 כוס שמן זית
הוראות הכנה
מערבבים בקערה את המים החמימים עם השמרים והסוכר. נותנים להם לעמוד בצד כ 10 דקות עד לתסיסה. מוסיפים כוס קמח ומערבבים. מוסיפים עוד 3/4 כוס קמח ולשים. מוסיפים את המלח והשמן וממשיכים ללוש את הבצק. אפשר ללוש את הבצק בידיים או במיקסר עם וו, אך תמיד כשעובדים עם בצק חשוב ללוש 10 דקות. אם הבצק דביק מידי אפשר להוסיף את שאר הקמח וללוש עד שהבצק אחיד ורך, אך לא דביק מידי. יוצרים כדור מהבצק. מוזגים על הכדור מעט שמן זית ומורחים על כולו. מכסים את הקערה עם כדור הבצק ומניחים במקום חמים כדי שיתפח – כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
אם יש לכם טאבון של טרייגר- זה הזמן להכניס אותו לתוך הטרייגר. אם אין לכם טאבון- אפשר להכין את הפיצה גם על הרשת (עדיף להשתמש בנייר אפייה, שלא ידבק לרשת).
מדליקים את הטרייגר על חום 230 מעלות, וממתינים שהטמפרטורה תעלה. בינתיים מכינים את הפיצה:
לשים את הבצק ומרדדים לצורת עיגול.
למניעת הדבקה של הבצק שמים קמח תירס בנדיבות על כף הפיצה (מרית גדולה שמגיעה בסט יחד עם הטאבון) ומעליו שמים את בסיס הפיצה.
מערבבים את השום הכתוש בשמן הזית ומורחים אותם יחד על הפיצה. מעליהם שמים את התוספות בסדר הבא: גבינת פונטינה, פורטבלו, לבבות ארטישוק ובסוף גבנית פרמזן.
בעזרת הכף- שמים את הפיצה בתוך הטאבון (עוזרים לו "לגלוש" פנימה) ואופים את הפיצה כ 10 דקות.
מוציאים את הפיצה מהטאבון ומגישים.
בתיאבון!!!