מתכון למעשנה, סלט תפוחי אדמה עם ויניגרט לימון חרוך

קושי:

2/5

זמן הכנה:

20 דקות

זמן בישול במעשנה:

שעתיים

מס מנות:

4 מנות

שבבי עץ לעישון:

דובדבן

מצרכים

1/2 ק"ג תפוחי אדמה קטנים - שטופים
מלח גס
פלפל שחור גרוס
1/2 כוס שמן זית
1 לימון חתוך לשני חצאים
2 כפיות אורגנו קצוץ טרי
1 כפית שמיר קצוץ טרי
1 כפית שום גבישי
2 כפות יוגורט יווני

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר על חום של 230 מעלות, וממתינים כ 10 דקות עד שהחום עולה.
בינתיים שמים את תפוחי האדמה בסיר עם מים, מרתיחים ומבשלים עד שהם נעשים רכים, אך לא מתפרקים.
כאשר תפוחי האדמה רכים, מסננים אותם מהמים, חותכים לחצי ושמים בקערה.
מוסיפים לקערה 1/4 כוס שמן זית, מלח, פלפל, מערבבים ומעבירים לתבנית אפייה שטוחה.
שמים את תבנית האפייה בטרייגר. (אפשר לדלג על השלב של התבנית ולשים את תפוחי האדמה ישירות על הרשת, אם הם לא קטנים מידי).
ליד התבנית שמים את חצאי הלימון עם הצד החצוי כלפי מטה ישירות על הרשת.
לאחר 10 דקות, כאשר יש סימני חריכה על הלימון- מוציאים אותו, ובאותה ההזדמנות מערבבים את תפוחי האדמה.
ממשיכים לבשל את תפוחי האדמה עד שהם רכים ומקבלים צבע כהה ויפה.
בינתיים מכינים את הרוטב של הסלט:
סוחטים את הלימון לתוך קערה קטנה. מוסיפים לקערה 1/4 כוס שמן זית, אורגנו, שמיר, שום גבישי ויוגורט.
מערבבים.
כאשר תפוחי האדמה מוכנים- מוציאים, מתבלים ומגישים.
אפשרות נוספת היא להגיש את הסלט קר – לאחר התיבול שמים במקרר לצינון עד לארוחה.

בתיאבון!!