מצרכים
4 כפות חמאה
1 בצל חתוך לקוביות
1/4 כוס קמח
1 כוס מים
כף אבקת מרק בטעם עוף
כפית אבקת בצל
2 כפיות מלח
1 שמנת חמוצה
קרוטונים לקישוט
הוראות הכנה
מדליקים את הטרייגר על 190 מעלות, וממתינים כ 10 דקות עד שהחום עולה.
חורצים חורים בתפוחי האדמה בעזרת מזלג ושמים אותם על רשת הטרייגר לפחות שעה, עד לריכוך.
מוציאים את תפוחי האדמה ומניחים בצד כ 15 דקות לצינון.
מסירים את הקליפה, חותכים לקוביות ומניחים בצד.
בינתיים מחממים את החמאה בסיר ומטגנים בה את הבצל עד להשחמה.
מוסיפים את הקמח ומערבבים כדקה.
מוסיפים לאט לאט, תוך כדי ערבוב, את החלב והמים.
לאחר שהנוזלים מתאחדים ומתחילים לבעבע מוסיפים אבקת מרק, אבקת בצל, אבקת שום ומלח תוך כדי ערבוב.
לאחר שכל המרכיבים מתאחדים מורידים ללהבה בנינונית ומוסיפים את קוביות תפוחי האדמה למרק, ומועכים אותם מעט בעזרת מועך של פירה. מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומגישים עם קרוטונים.
בתיאבון!!!