ארטישוק צלוי בחמאה ושום במעשנה

קושי:

3/5

זמן הכנה:

15 דקות

זמן בישול במעשנה:

שעה

מס מנות:

2-5 מנות

שבבי עץ לעישון:

אלמון

מצרכים

2 ארטישוק גדולים
3 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם
2 שיני שום כתושות
2 כפות עירית טרייה קצוצה
2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
2 כפות טרגון טרייה קצוצה (לענה דקרונית)
2 כפות כוסברה טרייה קצוצה
לימון אחד חצוי לשניים

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר על חום של 190 מעלות.
מנקים את הארטישוק- מורידים עלים מיותרים, מסירים קוצים, קוטמים את הקוצים העליונים. מורידים את הגבעול ואת השכבה העבה שסביב ללב הארטישוק. לבסוף חוצים את הארטישוק באמצע ושוטפים.
שמים את חצי הארטישוק בקערה עם שמן ומלח, ומערבבים. שמים את הארטישוק ישירות על רשת הטרייגר, כאשר הצד הפרוס כלפי מטה, וצולים כ 50-60 דקות, עד שלב הארטישוק מתרכך ואפשר לנעוץ דרכו מזלג בקלות.
בינתיים, מחממים חמאה בסיר עם שום, מלח ופלפל. כשהחמאה נמסה ומעט מבעבעת מוסיפים לסיר את עשבי התיבול הקצוצים ומערבבים.
כשהארטישוק מוכן מוציאים מהטרייגר ושמים על צלחת הגשה עם הצד הפרוס כלפי מעלה. מטפטפים מעל לארטישוק חצי מכמות החמאה עם עשבי התיבול, וסוחטים מעליו חצי לימון. את החצי השני של הלימון פורסים ומסדרים יפה על צלחת ההגשה, יחד עם קערית קטנה של המחצית הנותנת מהכמות של החמאה עם עשבי התיבול.
טיפ הגשה- להכין קערית קטנה נוספת עם מיונז שמעורבב בצ’ילי חריף.

בתיאבון!!