סלט גזר עם רליש רימונים ופיסטוק

קושי:

1/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

30 דקות

מס מנות:

6 מנות

שבבי עץ לעישון:

דובדבן

מצרכים

המצרכים לסלט הגזר:

1 חבילה של גזר צבעוני
2 כפיות מלח גס
2 כפיות זרעי שומר
1 כפית סוכר
1 כפית כוסברה קצוצה
1/2 כפית כמון
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
גרידה מלימון ליים אחד
לרליש רימונים ופיסטוק:

1/3 כוס שמן זית
1/2 כוס זרעי רימון
1/2 כוס פיסטוקים גרוסים
1/4 כוס נענע קצוצה
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח
מיץ סחוט מלימון ליים אחד

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר על חום של 230 מעלות. ממתינים כ 10-15 דקות עד שהחום של הטרייגר עולה.
בינתיים שוטפים את הגזרים.
מערבבים בקערה: מלח, זרעי שומר, בוכר, כוסברה, כמון, שמן זית ושיני שום כתושות.
מסדרים את הגזרים בתבנית אפיים, ומורחים עליהם את התערובת.
שמים את התבנית בתוך הטרייגר כחצי שעה. הופכים את הגזרים פעם אחת תוך כדי הצלייה. הגזר מוכן כאשר אפשר לנעוץ לתוכו מזלג בקלות.
מוציאים את התבנית מהטרייגר מסדרים על צלחת הגשה, ומפזרים גרידה של לימון ליים מעל לגזרים.

מכינים את הרליש:
מערבבים את כל המצרכים בצנצנת, סוגרים עם מכסה ומנערים. מוזגים את הרליש מעל לגזר ומגישים.

בתיאבון!!