מתכון למעשנה – כרובית שלמה בטרייגר

קושי:

1/5

זמן הכנה:

15 דקות

זמן בישול במעשנה:

50 דקות

מס מנות:

4 מנות

שבבי עץ לעישון:

דובדבן

מצרכים

ראש כרובית- טרי
סיר מים רותחים
2 כפות מלח גס + עוד כפית
2 כפות חמאה רכה או גהי
2 כפות שמן זית
מלח גס לקישוט

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר על חום של 260 מעלות, וממתינים כ 10-15 דקות עד שהחום עולה.
קוצצים מהכרובית רק עלים שמפריעים לה לעמוד יפה. את שאר העלים משאירים.
מרתיחים סיר גדול של מים ומוסיפים 2 כפות מלח. מכניסים את הכרובית לתוך הסיר עם הגבעול כלפי מעלה. מבשלים על אש גבוהה כ 10 דקות עד שהכרובית מתרככת מעט, אך לא מתפרקת.
מוציאים את הכרובית מהסיר ומסננים.
מורחים את החמאה או הגהי על הכרובית ומעסים בעזרת הידיים. מפזרים כפית מלח.
שמים את הכרובית בטרייגר עם הגבעול כלפי מטה כ 40 דקות.
מוציאים, מזליפים מעט שמן זית ומפזרים מלח גס לקישוט, ומגישים.

בתיאבון!!