מתכון למעשנת בשר, אנטריקוט צלוי בשום ותבלינים
קושי
3
זמן הכנה
30 דקה
בישול במעשנה
3 שעות
מס מנות
6 מנות
שבבי עץ לעישון
היקורי
מצרכים
5 שיני שום כתושות
2 כפות חומץ בן יין
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כף עלי רוזמרין טריים
1/2 כוס שמן זית
לרוטב:
תערובת תבלינים לצלעות בקר ואנטריקוט של טרייגר
6 כוסות ציר בקר
מלח גס
פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה
קושרים את האנטריקוט עם חוט קשירה לבשר.
במעבד מזון שמים את שום, חומץ בן יין, פטרוזיליה, רוזמרין ושמן זית, ומפעילים כדי לערבב היטב.
שמים את הנתח בתבנית ומוזגים את המרינדה מעליו. מכסים ושמים במקרר כשעתיים.
כשמוכנים להתחיל לבשל, מדליקים את הטרייגר על חום של 190 מעלות.
מוציאים את הבשר מהמקרר, שופכים את הנוזלים ומייבשים עם מגבת נייר. שמים אותו בתבנית צלייה ומתבלים בנדיבות עם תערובת תבלינים לצלעות בקר ואנטריקוט של טרייגר מכל הכיוונים. מוזגים מעליו 4 כוסות של ציר בקר ושמים את התבנית בתוך הטרייגר. מחדירים מד חום לבשר למרכז הנתח וסוגרים את הדלת של הטרייגר. צולים את הבשר 30 דקות.
לאחר 30 דקות מורידים את החום של הטרייגר ל 105 מעלות ומוסיפים סופר סמוק (לדגמי איירונווד וטימברליין). ממשיכים לבשל את הבשר על חום נמוך עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל 56 מעלות.
מוציאים את התבנית מהטרייגר. את הבשר מוציאים מהתבנית ושמים על קרש חיתוך להגשה. מכסים חלקית עם נייר אלומיניום וממתינים כ 5-10 דקות לפני שפורסים.
בינתיים את הנוזלים מוזגים לתוך מחבת. מוסיפים למחבת עוד 2 כוסות ציר בקר. מבשלים את הנוזלים על חום בינוני עד שהוא מצטמצם, ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.
מעבירים את הנוזלים המצומצמים לקערת הגשה ומגישים יחד עם האנטריקוט.
בתיאבון.