מתכון למעשנת בשר, הליבוט צלוי

קושי:

2/5

זמן הכנה:

15 דקות

זמן בישול במעשנה:

15 דקות

מס מנות:

4-6

שבבי עץ לעישון:

אלמון

מצרכים

4 פרוסות פילה הליבוט (אפשר גם להשתמש בפילה של דג אחר, ללא עצמות)
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
2 לימונים פרוסים
גרגירי תירס מ 2 קלחים טריים
16 גבעולי אספרגוס בלי החלק הקשה, חתוכים לפרוסות
4 עגבניות פרוסות
2 כפות עשבי תיבול קצוצות שאוהבים - פטרוזיליה, כוסברה, שמיר וכו'
4 חתיכות נייר אפייה

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר על חום של 230 מעלות וממתינים עם מכסה סגור עד שהחום יעלה. מסדרים 4 חתיכות נייר אפייה ובמרכז כל חתיכה מניחים פילה דג. מתבלים קלות עם מלח ופלפל, מזליפים מעט שמן זית, ומסדרים פרוסות של לימון מעל לכל נתח לפילה. מפזרים סביב כל דג תירס, אספרגוס ועגבניות. מתבלים שוב עם שמן זית, מלח ופלפל.
מרימים את קצוות נייר האפייה בצד הארוך יותר של הנייר ומקפלים מעל לדג. מקפלים את קצוות הנייר יחד וממשיכים להדק ולקפל עוד קצת. את הקצוות בצד השני מסובבים כמו סוכרייה כדי שהאדים לא יברחו. (אפשר בשלב הזה לשים במקרר עד 4 שעות לפני הבישול).

שמים את החבילות הקטנות בתוך הטרייגר ומבשלים כ 15 דקות, עד שהן תופחות מעט ומקבלות צבע חום. מסירים את החבילות מהאש, מניחים כל אחת על צלחת הגשה וממתינים 5 דקות. פותחים את נייר האפייה מלמעלה ומפזרים עשבי תיבול קצוצים לקישוט. מגישים מיד.

בתיאבון!!
* זמני הבישול עשויים להשתנות על פי גודל הנתח