מצרכים
שוק טלה (3-3.5 ק"ג)
1 כף שום כתוש
4 שיני שום חצויים לארכם
1 כף שום כתוש
4 שיני שום חצויים לארכם
4 ענפי רוזמרין קצוצים לאורך של 2.5 ס"מ
2 כפיות שמן זית
2 כפיות שמן זית
לימונים
מלח ופלפל לפי הטעם
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה
מחממים את הטרייגר לחום 230 מעלות.
מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית והשום הכתוש ומורחים על השוק.
בעזרת סכין חדה נועצים כ 25 חורים בבשר הטלה בעומק של כ 2 ס"מ. לתוך החורים מכניסים את חצאי השום ועלי הרוזמרין.
מגרדים את קליפת הלימונים וסוחטים אותם. מורחים את המיץ עם גרידת הלימון על הטלה.
מכניסים את השוק לטרייגר וצולים אותו כחצי שעה. מורידים את החום ל 175 וממשיכים לבשל עד שהחום הפנימי של הבשר מגיע ל 54 לקבלת מידת עשייה מדיום-רייר (בערך 60-90 דקות).
נותנים לבשר לנוח כ 15 דקות לפני ההגשה.
- זמני ההכנה עלולים להשתנות לפי גודל הנתח ומידת השיוש.