מתכון למעשנת בשר – שוק טלה צלוי

קושי:

3/5

זמן הכנה:

30 דקות

זמן בישול במעשנה:

90 דקות

מס מנות:

8-12 מנות

שבבי עץ לעישון:

דובדבן

מצרכים

שוק טלה (3-3.5 ק"ג)
1 כף שום כתוש
4 שיני שום חצויים לארכם
4 ענפי רוזמרין קצוצים לאורך של 2.5 ס"מ
2 כפיות שמן זית
לימונים
מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

מחממים את הטרייגר לחום 230 מעלות.
מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית והשום הכתוש ומורחים על השוק.
בעזרת סכין חדה נועצים כ 25 חורים בבשר הטלה בעומק של כ 2 ס”מ. לתוך החורים מכניסים את חצאי השום ועלי הרוזמרין.
מגרדים את קליפת הלימונים וסוחטים אותם. מורחים את המיץ עם גרידת הלימון על הטלה.
מכניסים את השוק לטרייגר וצולים אותו כחצי שעה. מורידים את החום ל 175 וממשיכים לבשל עד שהחום הפנימי של הבשר מיגע ל 125 לקבלת מידת עשייה מדיום-רייר.
נותנים לבשר לנוח כ 15 דקות לפני ההגשה.