מתכון למעשנה, סלמון עם ירקות ופסטו

קושי:

3/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

20 דקות

מס מנות:

6 מנות

שבבי עץ לעישון:

תפוח

מצרכים

6 חתיכות פילה סלמון
3 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
צרור אספרגוס
אופציונלי-אפונת סוכר
סלסלת עגבניות שרי
2 לימונים חצויים
1/2 כוס רוטב פסטו
גרידה מלימון אחד
לקישוט- בזיליקום טרי

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר על חום של 260 מעלות, וממתינים כ 10-15 דקות עד שהחום עולה.
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. מסדרים על הנייר את חתיכות הסלמון עם הצד של העור כלפי מטה.
מורחים את הסלמון בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
שוטפים את האספרוגוס, מסירים את השליש התחתון, חותכים לחתיכות באורך 2-3 ס"מ. מערבבים את האספרגוס בקערה עם אפונת סוכר ועגבניות שרי. מוסיפים כף שמן זית ומערבבים. מפזרים את הירקות על תבנית האפייה סביב הסלמון.
שמים את התבנית בתוך הטרייגר.
ליד התבנית שמים את הלימונים החצויים- ישירות על הרשת, עם הצד החתוך כלפי מטה. סוגרים את דלת הטרייגר.
לאחר 5 דקות מוציאים את הלימונים ומערבבים מעט את הירקות.
ממשיכים לצלות עד שהטמפרטורה הפנימית של הסלמון מגיעה ל 62 מעלות.
מוציאים את התבנית מהטרייגר, מסדרים את הדגים והירקות על צלחת הגשה.
סוחטים מעל לסלמון את הלימון, מקשטים עם גרידת לימון, פסטו, עלי בזיליקום ומגישים.

בתיאבון!!!