מתכון למעשנת בשר, חזה הודו בעשבי תיבול

קושי:

3/5

זמן הכנה:

20 דקות

זמן בישול במעשנה:

שעתיים

מס מנות:

8 מנות

שבבי עץ לעישון:

דובדבן

מצרכים

1/3 כוס מלח גס
1/3 כוס סוכר
1 נתח חזה הודו עם העצמות ועם העור
1 כוס מים
8 כפות שמן זית או שמאלץ רך
1/4 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים שאוהבים: פטרוזיליה, כוסברה, רוזמרין, מרוה, אזובית או אורגנו (ואם יש יותר, אז אפשר להשתמש לקישוט בסוף)
1 שן שום כתושה
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית גרידת לימון
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מערבבים בסיר את המים עם הסוכר והמלח עד שהכל נמס. מוסיפים את חזה ההודו, שמים עליו משקולת כדי שיהיה כולו בתוך המים, מכסים ושמים במקרר כ 6-8 שעות.
מדליקים את הטרייגר על חום של 160 מעלות.
מוציאים את ההודו מהמשרה, שוטפים היטב ומנגבים עם מגבת נייר.
מערבבים בקערה את השמן זית (או שמאלץ) עם התבלינים.
בעזרת האצבעות מפרידים בין העור לבין בשר ההודו ויוצרים כיס. מעסים לתוך בשר ההודו כמחצית מתערובת השמן והתבלינים ומורחים בנדיבות בכל הכיוונים.
מורחים גם מחוץ לעור תערובת שמן.
שמים את החזה בתוך הטרייגר כשעתיים, עד שהטמפרטורה הפנימית מגיע ל 72 מעלות.
מוציאים מהטרייגר וממתינים כ 15 דקות.
פורסים ומגישים.
טעים גם קר- בתוך סנדוויצ’ים.

בתיאבון!!