מתכון למעשנה, פיצה סלמון לארוחת בוקר

קושי:

2/5

זמן הכנה:

24 שעות

זמן בישול במעשנה:

5 דקות

מס מנות:

4-6 מנות

שבבי עץ לעישון:

תפוח

מצרכים

לבצק:
4.5 כוסות קמח (+עוד קצת כדי לקמח את המשטח)
1.5 כפות סוכר
כף שמרים יבשים
3 כפות שמן זית
כ 440 מ"ל מים חמימים
לתוספות:
2 כפות שמן זית
1 כף זרעי סומסום קלויים
1 כף זרעי סומסום שחורים
1/2 בצל אדום פרוס
כוס עגבניות שרי חצויות
כוס גבינת עיזים
1/4 כוס שמנת מתוקה
1 כף גדירת לימון
4-6 ביצים
1 חבילה של סלמון מעושן
2 כפות צלפים
2 כפות שמיר טרי קצוץ
2 כפות עירית טרייה קצוצה
1 אבוקדו פרוס

הוראות הכנה

שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ומערבבים עם וו לישה במשך 10 דקות, עד שנוצר כדור בצק. אפשר לתת לבצק לתפוח ולדלג על שלב הקירור. אך אם לא רוצים להכין את הפיצה באותו יום, מחלקים את הכדור לשלושה חלקים שווים. משמנים אותם ומעבירים לשקיות, ושמים במקרר כדי שיתפחו לאט עד הבוקר למחרת ויהיו מוכנים להכנה. אפשר להשאיר במקרר עד חמישה ימים.
כשעתיים לפני תחילת העבודה מוציאים את כדורי הבצק מהמקרר, שמים אותם בקערות נפרדות, כדי שיהיה להם מקום לתפוח ומכסים בניילון נצמד.
אם יש לכם טאבון של טרייגר, וודאו שהוא נמצא בפנים לפני ההדלקה. אם אין לכם, ניתן גם לשים אבן שמוט על רשת הטרייגר, או אפילו להשתמש בנייר אפייה.
מדליקים את הטרייגר על חום של 230 מעלות. ובינתיים, עד שיתחמם, אפשר להתחיל לעבוד על הכנת הפיצה.
על משטח מקומח מרדדים את הבצד לגודל הרצוי. מברישים שמן זית על כל הפיצה, ומשאירים 2-3 ס”מ של שוליים ללא שמן זמן. על השוליים האלה מפזרים את הסומסום הקלוי והסומסום השחור. מפזרים את עגבניות השרי והבצל על הפיצה, ושמים אותה בתוך הטרייגר כ 12-15 דקות, עד שהבצק מקבל צבע זהוב-חום יפה וקריספי.
בינתיים מערבבים בקערה בעזרת מטרפה או מיקסר את גבינת העיזים עם השמנת וגרידת הלימון ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
מהביצים מכינים ביצים עלומות: ממלאים סיר קטן עד חצי גובה במים, מוסיפים קצת מלח ומחממים עד שהם מבעבעים בעדינות. שוברים את הביצה לתוך כוס. מניחים את הביצה בעדינות במים ונותנים לה להתבשל משהו כמו 3 דקות – עד שהחלבון מבושל ויציב והחלמון חם ונוזלי. במהלך הבישול מערבבים בתנועות ערבוב עדינות את המים סביב הביצה, שלא תיצמד לקרקעית. אחרי שהיא מוכנה, משתמשים בכף מחוררת כדי להוציא אותה מהמים.
אחרי שמוציאים את הפיצה מהטרייגר מוסיפים מעליה את כל התוספות:
סלמון מעושן, צלפים, שמיר ועירית. בעזרת כף מוסיפים גבעות של גבינה ואת הביצים העלומות והאבוקדו. מגישים ואוכלים מיד, ארוחת בוקר מפנקת ומזינה.

בתיאבון!!