עראייס סלמון ממכר של אברהם אביב

קושי:

2/5

זמן הכנה:

4 שעות

זמן בישול במעשנה:

60 דקות

מס מנות:

10 מנות

שבבי עץ לעישון:

תערובת הבית

מצרכים

1 ק"ג פילה סלמון נקי מעצמות ועור
1 ליטר מים
50 גרם מלח
מיץ מלימון אחד
לימון כבוש - צנצנת קטנה
5-6 פלפל שיפקה משימורים (תלוי כמה אוהבים חריף) - קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
חצי צרור כוסברה - קצוץ דק
200 מ"ל פירורי לחם
10 פיתות חצויות
שמן זית

הוראות הכנה

משרים את הדג בליטר מים עם מלח ומיץ מלימון סחוט כשעתיים שלוש.
מוציאים את הפילה מהמים ומנגבים עם מגבת נייר.
קוצצים אותו לקוביות קטנות ומערבבים בקערה גדולה עם שאר המצרכים.
מכסים את הקערה, שמים במקרר ונותנים לתערובת לנוח 20-30 דקות.
ממלאים כל חצי פיתה בתערובת הסלמון.
כשמוכנים להתחיל לבשל מדליקים את הטרייגר על חום של 105 מעלות, וממתינים כ 10 דקות עד שהחום עולה.
בינתיים מכינים קערה קטנה של שמן זית. טובלים את החלק החיצוני של הפיתה בשמן זית ומסדרים על רשת הטרייגר.
מעשנים את הפיתות כשעה, עד שהחום הפנימי מגיע ל 62 מעלות.
מוציאים, מסדרים על צלחת הגשה, וישר לשולחן.

בתיאבון!!!