מתכון למעשנה, דג בס מעושן

קושי:

2/5

זמן הכנה:

5 דקות

זמן בישול במעשנה:

40 דקות

מס מנות:

4-62

שבבי עץ לעישון:

תפוח

מצרכים

למרינדה:
1/4 כוס שמן
מיץ לימון סחוט מלימון אחד
8 שיני שום כתושות
1 כף אורגנו טרי קצוץ
1 כף טימין טרי קצוץ + עוד קצת לקישוט
1 כפית תערובת תבלינים ססקצ'ואן
4 פילה בס ללא העור
8 כפות חמאה
תערובת תבלינים לעוף של טרייגר
4 פרוסות לימון לקישוט

הוראות הכנה

מערבבים את החומרים של המרינדה בקערה גדולה, מוסיפים את הדג, מכסים ושמים במקרר ל 30 דקות.
בינתיים מדליקים את הטרייגר על חום של 160 מעלות.
שמים את החמאה בתבנית אפייה שטוחה שיכולה להכיל את כל הדג. שמים את התבנית בטרייגר עד שהחמאה נמסה.
מוציאים את התבנית מהטרייגר.
מוציאים את קערת המרינדה מהמקרר, ומניחים את נתחי הדג על קרש חיתוך.
את נוזלי המרינדה מוזגים לתוך התבנית עם החמאה.
מתבלים את הדג עם תערובת תבלינים לעוף.
מסדרים את הדג בתבנית עם החמאה ונוזלי המרינדה, מורחים את הנוזלים על הדג ומחזירים לטרייגר ל 30 דקות בערך עד לחום פנימי של 65 מעלות.
מקשטים עם פרוסות לימון ומגישים.

בתיאבון!!