מתכון למעשנת בשר, שקשוקה עם נקניקיות של עומר אור

קושי:

2/5

זמן הכנה:

15 דקות

זמן בישול במעשנה:

35 דקות

מס מנות:

6

שבבי עץ לעישון:

היקורי

מצרכים

6 עגבניות בשלות חתוכות לחצי
2 פלפלים אדומים
1 פלפל חריף
3 בצלים מקולפים וחתוכים לחצי
נקניקיות צ'וריסוס - אבל אפשר כל נקניקיה אהובה אחרת
שמן זית
3 שיני שום כתושות
כפית גדושה פלפל שחור גרוס
חצי כפית כמון
2 כפות פפריקה מעושנת
כוס מים
כוס רסק עגבניות
5 ביצים
צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

מומלץ להשתמש במחבת עם ידית חסינת חום, או ידית שנתנת להסרה.

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר על חום של 85 מעלות.
מכניסים עגבניות חצויות, פלפלים אדומים, פלפל חריף, בצלים חצויים ונקניקיות צ’וריסוס לטרייגר ומעשנים במשך שעה.
מעלים את הטמפרטורה ל 200 מעלות, וממשיכים לבשל עוד כ 45 דקות.
מוציאים מהטרייגר, ומצננים מעט כדי שיהיה נוח לעבוד עם הירקות.
קוצצים את כל הירקות.
מטגנים במחבת עם שמן זית: מתחילים עם הבצל ומשחימים אותו מעט, מוסיפים את שאר הירקות, מערבבים וממשיכים לטגן.
מוסיפים את שיני השום הכתוש עם התבלינים: פלפל שחור, כמון, פפריקה מעושנת, מים, רסק עגבניות. ממשיכים לבשל עוד כ 5 דקות.
יוצרים גומות, ומוזגים אליהם ביצים בזהירות בלי לשבור את החלמון, ומפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל. ממשיכים לבשל עד שהביצים מבושלים במידה ברצויה.
טיפ: במידה והשתמשתם במחבת עם ידית חסינת חום אפשר להעביר אותה לתוך הטרייגר לשלב הבישול אחרי הוספת הביצים כדי לספוג עוד טעמים.
טיפ להכנת פפריקה מעושנת ביתית: כל פעם שהטרייגר דלוק אפשר להכניס כלי עם קצת פפריקה ולעשן אותה.

בתיאבון!!