מתכון למעשנת בשר, כתף טלה בבישול איטי

קושי:

3/5

זמן הכנה:

20 דקות

זמן בישול במעשנה:

5 שעות

מס מנות:

4-6 מנות

שבבי עץ לעישון:

דובדבן

מצרכים

כתף טלה עם העצם, בערך 1.5 ק"ג
1/4 כפית זרעי קימל
1/4 כפית זרעי כוסברה
1/4 כפית זרעי כמון
1 כפית נענע טרייה קצוצה
1 כף פלפל פובלנו בלי גרעינים קצוץ, או פלפל חריף אחר
1 כף פפריקה מעושנת
1 כף מיץ לימון
3 שיני שום
1/4 כוס שמן זית
מלח גס

הוראות הכנה

טוחנים את כל הזרעים במטחנה.
שמים במעבד מזון 2 כפות מים, פלפל חריף, זרעים טחונים, פפריקה מעושנת, מיץ לימון, 2 שיני שום, 2 כפות שמן זית וכפית מלח. מפעילים את מעבד המזון עד שמתקבל מרקם חלק.
שמים את כתף הטלה בתבנית ומורחים עליו 1/2 כוס מהרוטב. את שאר הרוטב שומרים להגשה. מכסים ונותנים לו לנוח בטמפרטורת החדר לפחות שעתיים.
מדליקים את הטרייגר על 160 מעלות וממתינים כ 15 עד שהחום יעלה.
מוסיפים לתבנית עם הטלה חצי כוס מים. מכסים חלקית את התבנית ושמים בטרייגר. מבשלים כשעתיים וחצי ומוסיפים מידי פעם עוד קצת מים.
מסירים את הכיסוי וממשיכים לבשל עוד כשעתיים וחצי. מידי פעם לוקחים חלק מהנוזלים שבתחתית התבנית עם כף ומוזגים מעל לבשר.
מוציאים את התבנית עם הטלה מהטרייגר, ונותנים לו לשבת בטמפרטורת החדר כ 20 דקות.
מגישים את הטלה עם מה שנשאר מהרוטב.
בתיאבון!!