מצרכים
בצק עלים או בצק אחר מרודד
תבלינים: קינמון, אגוז מוסקט והל
2 כפות שמן קוקוס
1/8 כוס דבש
כף חמאה (או עוד שמן קוקוס)
לקישוט: סוכר קוקוס וקינמון
הוראות הכנה
הדליקו את הטרייגר על smoke והשאירו את המכסה פתוח עד שהאש תדלק. העלו את הטמפרטורה ל 190 וסגרו את המכסה. המתינו 10-15 דקות עד שהחום יעלה.
הכינו את התפוחים: הורידו את החלק העליון של 4 תפוחים. חיתכו מסביב לליבה של התפוחים והסירו אותה בזהירות. יכול להיות שתצטרכו גם לחתוך וליישר את החלק התחתון של התפוחים כדי לייצב אותם. את השאריות, ואת יתר התפוחים, חיתכו לקוביות קטנות.
הכינו את המילוי: בקערה גדולה ערבבו את קוביות התפוחים עם הדבש, התבלינים, הפקאן ותמצית הרום. חממו את שמן הקוקוס במחבת על חום בנוני. הוסיפו את התערובת וערבבו לשתי דקות. הסירו מהאש. מלאו את התפוחים במילוי שהכנתם.
קשטו עם הבצק: חיתכו את הבצק לרצועות ברוחב 1/2 ס"מ בעזרת סכין של פיצה. הניחו את הרעות בדגם של שתי וערב מעל לתפוחים. חיתכו בסכין את שאריות הרצועות. מרחו על הבצק ופזרו מעל סוכר קוקוס וקינמון.
הניחו את התפוחים בתוך תבנית עמוקה. הוסיפו 1/4 כוס מים בתחתית התבנית. כסו בנייר כסף ואפו במשך 20-25 דקות. הסירו את נייר הכסף והמשיכו לאפות לעוד 20 דקות. המנה תהיה מוכנה כאשר הבצק בצבע חום זהב והתפוחים רכים.
הגישו חם עם קצפת או גלידת וניל.
בתיאבון!!!