מתכון למעשנת בשר – שורט ריבס ארגנטינאיות ורוטב צ’ימיצ’ורי

קושי:

1/5

זמן הכנה:

60 דקות

זמן בישול במעשנה:

3 שעות

מס מנות:

6-8 סועדים

שבבי עץ לעישון:

אלמון

מצרכים

לשורט ריבס:
נתח שורט ריבס
כף שום כתוש
2 כפות חומץ בלסמי
כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
½ כוס ציר בקר או סיידר
לצ'ימיצ'ורי:
צרור פטרוזיליה קצוצה
כפית כמון
1/2 פלפל אדום קצוץ
כפית מלח
2 כפות חומץ בלסמי
1/4 כוס שמן זית

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את השום, החומץ הבלסמי, המלח והפלפל עד שיוצאת עיסה. מורחים את העיסה על נתח השורט ריבס ושמים במקרר לשעה אחת. בינתיים מכינים את רוטב הצ’ימיצ’ורי: שמים במעבד מזון את הפטרוזיליה הכמון, הפלפל האדום, המלח, החומץ הבלסמי ומיץ הלימון ומפעילים בפולסים. כאשר הכל מעובד היטב מוסיפים את שמן הזית. מאחסנים בקופסא במקרר.
מחממים מראש את הטרייגר לחום 105 מעלות עם מכסה סגור. שמים את השורט ריבס בתוך הטרייגר עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל 71 מעלות. מוציאים בשלב זה אפשר למרוח על הנתח ציר בקר או סיידר תפוחים. עוטפים עם נייר ברביקיו ומעליו שכבת אלומיניום, ומחזירים לטרייגר עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל 95 מעלות, והבשר רך מאוד (איך יודעים שהבשר רך? מחדירים את מד החום לתוך הבשר- זה צריך להרגיש רך כמו חמאה) מגישים עם רוטב צ’ימיצ’ורי
בתיאבון!