מצרכים
1 כף שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
0.5 בצל קלוף וחתוך לקוביות
2 שיני שום כתושים
1.5 כוסות שמנת
להגשה: פפריקה מעושנת (אופציונלי)
הוראות הכנה
מדליקים את הטרייגר על חום של 80 מעלות, וממתינים כ 10 דקות עד שהחום עולה. ניתן להשתמש בפונקציה של סופר סמוק לתוספת טעם.
מתוך צרור האספרגוס- מוציאים שני גבעולים ושומרים אותם בצד כדי לקשט לפני הגשה. על השאר מזליפים שמן זית ומפזרים מלח ופלפל לפי הטעם.
שמים את האספרגוס ישירות על רשת הגריל, ומעשנים כ 20-30.
מטגנים את הבצל בחמאה בתוך סיר תוך כדי ערבוב. לאחר 3 דקות מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לערבב.
מוציאים את האספרגוס מהטרייגר, חותכים לחתיכות באורך 2 ס"מ, מוסיפים לסיר ומערבבים.
מוסיפים לסיר את הציר והשמנת ומרתיחים.
מנמיכים את האש ומבשלים כ 10 דקות.
מסירים את הסיר מהאש, ובעזרת מקל בלנדר טוחנים את המרק. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
בעזרת קלפן- מקלפים רצועות מהאספרגוס הטרי.
מעבירים לקערות, וכל קערה מקשטים עם פפריקה מעושנת וקילופי אספרגוס, ומגישים.
בתיאבון!!!