מרק אספרגוס מעושן

קושי:

2/5

זמן הכנה:

5 דקות

זמן בישול במעשנה:

40 דקות

מס מנות:

4 מנות

שבבי עץ לעישון:

תפוח

מצרכים

0.5 ק"ג אספרגוס
1 כף שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
כף חמאה
0.5 בצל קלוף וחתוך לקוביות
2 שיני שום כתושים
1.5 כוסות ציר ירקות (אפשר להוסיף קצת אבקת מרק בטעם עוף)
1.5 כוסות שמנת
להגשה: פפריקה מעושנת (אופציונלי)

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר על חום של 80 מעלות, וממתינים כ 10 דקות עד שהחום עולה. ניתן להשתמש בפונקציה של סופר סמוק לתוספת טעם.
מתוך צרור האספרגוס- מוציאים שני גבעולים ושומרים אותם בצד כדי לקשט לפני הגשה. על השאר מזליפים שמן זית ומפזרים מלח ופלפל לפי הטעם.
שמים את האספרגוס ישירות על רשת הגריל, ומעשנים כ 20-30.
מטגנים את הבצל בחמאה בתוך סיר תוך כדי ערבוב. לאחר 3 דקות מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לערבב.
מוציאים את האספרגוס מהטרייגר, חותכים לחתיכות באורך 2 ס"מ, מוסיפים לסיר ומערבבים.
מוסיפים לסיר את הציר והשמנת ומרתיחים.
מנמיכים את האש ומבשלים כ 10 דקות.
מסירים את הסיר מהאש, ובעזרת מקל בלנדר טוחנים את המרק. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
בעזרת קלפן- מקלפים רצועות מהאספרגוס הטרי.
מעבירים לקערות, וכל קערה מקשטים עם פפריקה מעושנת וקילופי אספרגוס, ומגישים.

בתיאבון!!!