מתכון למעשנת בשר, קינוחים על האש – פאי תפוחים אפוי

קושי:

2/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

40 דקות

מס מנות:

8-10 סועדים

שבבי עץ לעישון:

פקאן

מצרכים

2.5 כוסות קמח
כף סוכר
כפית מלח
כוס חמאה
6-7 כפות מים קרים
ביצה טרופה עם טיפה מים קרים
כף סוכר גס
10 תפוחים- לקלף ולפרוס
כף קינמון
גרידה של לימון
גרידה של תפוז
כפית זנגוויל
1/3 כוס קמח
1/3 כוס סוכר חום
מיץ סחוט מחצי לימון
2 כפות חמאה
1/3 כוס חמוציות טריות

הוראות הכנה

להתחיל מהבצק: לערבב במעבד מזון מלח, סוכר וקמח. להפעיל בפולסים. בזמן שהמכונה פועלת להוסיף חתיכות קטנות של חמאה קרה ולהמשיך להפעיל בפולסים עד שמתקבלת עיסה גסה. להוסיף את המים, כל פעם כף אחת עד שנוצר בצק אחיד (ייתכן שלא תצטרכו את כל המים).
להעביר את הבצק למשטח מקומח ולרדד 2 עיגולים גדולים. העיגולים צריכים להיות בערך בעלי קוטר 2.5 ס”מ גדול יותר מתבנית הפאי. להעביר עיגול אחד לתבנית וליצור מספר חורים בתחתית בעזרת מזלג.

כשמוכנים להתחיל את הבישול- להדליק את הטרייגר על smoke ולהשאיר את המכסה פתוח ל- 4 דקות עד שהאש תדלק. לכוון את הטמפרטורה על 176 מעלות, לסגור את המכסה ולהמתין 10-15 דקות עד שהטמפרטורה תעלה.

לערבב בקערה גדולה פרוסות תפוחים, קינמון, זנגוויל, גרידת לימון ותפוז, מיץ לימון, סוכר חום, קמח וחמאה. להעביר את התערובת לתבנית ולהכניס לטרייגר לריכוך ראשוני כ 10-15 דקות, עד שהתפוחים מתחילים להפריש מעט נוזלים.
להסיר את התפוחים מהטרייגר. להוסיף את החמוציות, לערבב, ולמזוג עם הנוזלים לתוך תבנית הפאי.
את העיגול השני של הבצק יש להניח מעל למלית, להדק את שאריות הבצק שבהיקף עם השכבה התחתונה. לחרוץ חורים בשכבת הבצק העליונה כדי לאפשר יציאת אוויר. (או שאפשר מראש לחתוך את הבצק לרצועות ולהניח מעל לפאי בתבנית של שתי וערב). למרוח ביצה על הבצק בעזרת מברשת ולפזר מעל סוכר.

להניח בתוך הטרייגר ולהמתין כ 40 דקות, או עד שהבצק מקבל צבע חום מוזהב.
לצנן מעט ולהגיש.

בתאבון!!!