מתכון למעשנת בשר, מתכון לעוף – עוף שטוח ומעושן ברוטב ברביקיו

קושי:

1/5

זמן הכנה:

20 דקות

זמן בישול במעשנה:

40 דקות

מס מנות:

2-4 סועדים

שבבי עץ לעישון:

מסקיט

מצרכים

עוף שלם
חצי כוס רוטב ברביקיו
תערובת תבלינים של טרייגר
שמן זית

הוראות הכנה

כאשר אתם מוכנים, מדליקים את הטרייגר על smoke ומשאירים את המכסה פתוח ל- 4 דקות עד שהאש נדלקת. מכוונים את הטמפרטורה לחום הכי גבוה, סוגרים את המכסה והמתינו 10-15 דקות כדי שהטמפ’ תעלה.

חותכים את העוף לאורך עמוד השדרה משני הצדדים (אפשר לבקש מהקצב) פותח אותו, משטיחים אותו ומועכים אותו מעט. העוף אמור להיראות כמו ספר פתוח.

מורחים את שמן הזית והתבלינים בנדיבות על העוף מכל הכיוונים.

​מניחים את העוף השטוח ישירות על הגריל לצלייה כאשר חלקו הפנימי כלפי מטה במשך 35-45 דקות, או עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל 74 מעלות (הזהרו שמד החום לא יגע בעצמות).

​כ 5-10 דקות לפני שהעוף מוכן, מורחים עליו את רוטב הברביקיו בעזרת מברשת.

​מעבירים לכלי הגשה וממתינים 5-10 דקות לקירור.

​בתיאבון!