מתכון למעשנת בשר טאקו לחי בקר

קושי:

2/5

זמן הכנה:

20 דקות

זמן בישול במעשנה:

6 שעות

מס מנות:

8 מנות

שבבי עץ לעישון:

מיסקיט

מצרכים

1.5 ק"ג לחי בקר
תערובת תבלינים לבקר של טרייגר
1 ראש שום - קלוף. כל שן חתוכה לאורך.
1 בצל יבש קלוף וחתוך לרבעים
530 מ"ל ציר בקר
20 טורטיות קטנות
צרור כוסברה טרייה
1 בצל יבש קצוץ

הוראות הכנה

חותכים את השומן מלחי הבקר. מתבלים את הבשר בתערובת תבלינים. נותנים לבשר לשבת לנוח לפחות 15 דקות.
מחממים מראש את הטרייגר על חום של 135 מעלות.
מניחים את לחי הבקר ישירות על רשת הגריל. מכניסים מד חום לבשר למרכז אחד הנתחים. סוגרים את המכסה ומעשנים עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-71 מעלות לפחות והלחיים משחימות יפה, בערך שעתיים עד שעתיים וחצי.
מעבירים את הבשר לתבנית. מוסיפים לתבנית את השום והבצל. מוזגים את ציר הבקר מעל לבשר לתוך התבנית. הנוזלים צריכים להגיע לגובה של כ 2-3 ס"מ מתחתית התבנית. מכסים את התבנית בנייר כסף.
מניחים את התבנית בתוך הגריל, סוגרים את המכסה ומבשלים עד לריכוך (בערך 4-5 שעות). תוך כדי הבישול הופכים את הבשר פעם אחת. (טיפ: אם רוצים לעשן את הלחי במשך כל הלילה, מכוונים את הטמפרטורה של הטרייגר על 95 מעלות, ובודקים אותו בבוקר).
הבשר מוכן כאשר הוא מאוד מאוד רך. מוציאים אותו מהטרייגר, נותנים לו לנוח חצי שעה.
שמים את הבשר על קרש חיתוך ומפוררים אותו לשערות בעזרת מזלגות או טפירי בשר. מחזירים את הבשר לתוך הנוזלים שלו, כדי שהוא ישמור על לחות. מוסיפים בצל קצוץ וכוסברה ומערבבים.
מסדרים בטורטיות ומגישים.

בתיאבון!!!