מצרכים
2 כפות אספרסו טחון
כף פלפל שחור טחון
בצל גדול אחד
שמן זית
5 שיני שום כתושות
¼ כוס רוטב סויה
¾ כוס רוטב הויסין
½ כוס רוטס טריאקי
1/3 כוס סוכר חום
2.5 כוסות מים
לחמניות המבורגר
ירקות: חסה, עגבניות, מלפפונים חמוצים וכו'
רטבים הטעם: מיונז, קטשופ, חרדל וכו'
הוראות הכנה
מערבבים בקערה קטנה את האספרסו והפלפל, מפזרים על הבשר מכל הכיוונים ומעסים.
מדליקים את הטרייגר על 75 מעלות. מכניסים את הבשר לטרייגר וסוגרים את המכסה. מעשנים שלוש שעות. למי שיש טרייגר עם יכולת ל super smoke, אז אפשר לנצל את היכולת הזו כאן.
בינתיים מכינים את הרוטב: מטגנים בסיר את הבצל, השום והזנגוויל בתוך השמן עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים רוטב הויסין, רוטב טריאקי, סוכר חום, רוטב סויה ומים. מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה. מורידים את החום ומבשלים על אש נמוכה עוד 10 דקות כדי שהטעמים יתאחדו. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מכסים את הסיר ונותנים לרוטב להצטנן מעט.
לאחר 3 שעות מעלים את הטרייגר ל-120 מעלות למשך עוד כ-3 שעות – או סביב 70 מעלות פנימי.
מוציאים את הבשר ומניחים בתוך תבנית, ומוזגים את הרוטב על הבשר. הרוטב צריך לכסות בערך עד חצי גובה הבשר. מכסים עם המכסה של התבנית. ואם אין לתבנית מכסה אז עם הנייר אפיה ומעליו נייר כסף באופן הדוק.
מחזירים לטרייגר עד שהחום הפנימי מגיע בערך ל 95 מעלות. זמן הבישול תלוי בגודל הנתח, זה יכול לקחת 6-12 שעות. הבשר מוכן כאשר הוא מאוד מאוד רך ומתפרק בקלות בעזרת 2 מזלגות.
אפשר להגיש עם לחמניות המבורגר, ירקות ורטבים.
בתיאבון!!!