מתכון למעשנת בשר, מתכוני בשר – סנדוויץ’ בשר צלעות מפורק

קושי:

2/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

8 שעות

מס מנות:

8-12 סועדים

שבבי עץ לעישון:

פקאן

מצרכים

5 ק"ג בשר מספר 2
2 כפות אספרסו טחון
כף פלפל שחור טחון
בצל גדול אחד
שמן זית
5 שיני שום כתושות
כפית זנגוויל טרי כתוש
¼ כוס רוטב סויה
¾ כוס רוטב הויסין
½ כוס רוטס טריאקי
1/3 כוס סוכר חום
2.5 כוסות מים
להגשה:
לחמניות המבורגר
ירקות: חסה, עגבניות, מלפפונים חמוצים וכו'
רטבים הטעם: מיונז, קטשופ, חרדל וכו'

הוראות הכנה

מערבבים בקערה קטנה את האספרסו והפלפל, מפזרים על הבשר מכל הכיוונים ומעסים.

מדליקים את הטרייגר על smoke ומשאירים את המכסה פתוח עד שהאש תדלק. מכניסים את הבשר לטרייגר וסוגרים את המכסה. מעשנים שלוש שעות. למי שיש טרייגר עם יכולת ל super smoke, אז אפשר לנצל את היכולת הזו כאן.

בינתיים מכינים את הרוטב: מטגנים בסיר את הבצל, השום והזנגוויל בתוך השמן עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים רוטב הויסין, רוטב טריאקי, סוכר חום, רוטב סויה ומים. מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה. מורידים את החום ומבשלים על אש נמוכה עוד 10 דקות כדי שהטעמים יתאחדו. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מכסים את הסיר ונותנים לרוטב להצטנן מעט.

לאחר 3 שעות מוציאים את הבשר ומניחים בתוך תבנית, ומעלים את הטמפרטורה של הטרייגר ל 121 מעלות. מוזגים את הרוטב על הבשר. הרוטב צריך לכסות בערך עד חצי גובה הבשר. מכסים עם המכסה של התבנית. ואם אין לתבנית מכסה אז עם הנייר אפיה ומעליו נייר כסף באופן הדוק.
מחזירים לטרייגר עד שהחום הפנימי מגיע בערך ל 90 מעלות. זמן הבישול תלוי בגודל הנתח, זה יכול לקחת 6-12 שעות. הבשר מוכן כאשר הוא מאוד מאוד רך ומתפרק בקלות בעזרת 2 מזלגות.

אפשר להגיש עם לחמניות המבורגר, ירקות ורטבים.

בתיאבון!!!