מתכון למעשנת בשר, מתכוני בשר – שיפודי בשר ברוטב טריאקי

קושי:

3/5

זמן הכנה:

5 דקות

זמן בישול במעשנה:

8 דקות

מס מנות:

8-12 סועדים

שבבי עץ לעישון:

מסקיט

מצרכים

3/4 כוס סוכר דמררה
1/2 כוס רוטב סויה
1/4 כוס מיץ אננס (לא חובה)
1/4 כוס מים
1/8 כוס שמן
שן שום גדולה כתושה
קילו אנטריקוט חתוך לקוביות בגודל 2X2 ס"מ
שיפודים

הוראות הכנה

מערבבים בקערה סוכר, רוטב סויה, מיץ אננס, מים, שמן ושן שום כתושה. מוסיפים את הבשר לקערה, מכסים ומעבירים למקרר למרינדה ל 24 שעות.

​מוציאים את הבשר מהמרינדה ומנערים כדי להפטר משארית הנוזלים. מסדרים את הבשר על שיפודים.

​מדליקים את הטרייגר על smoke ומשאירים את המכסה פתוח עד שהאש נדלקת. מכוונים את הטמפרטורה של הטרייגר לחום הכי גבוהה וסוגרים את המכסה. ממתינים 10 דקות כדי שהחום יעלה.

​מסדרים את השיפודים בתוך הטרייגר וסוגרים את המכסה. משאירים בתוך הטרייגר עד שהבשר מוכן, בערך 3 דקות על כל צד.

​בתיאבון!!!