מתכון למעשנת בשר, מתכוני בשר – קורנביף בבירה

קושי:

3/5

זמן הכנה:

15 דקות

זמן בישול במעשנה:

8 שעות

מס מנות:

8-12 סועדים

שבבי עץ לעישון:

תפוח

מצרכים

3 ליטר מים קרים
3 בקבוקים של בירה כהה
או לחלופין- מיץ תפוחים או עוד מים
½ 1 כוסות מלח גס
בצל פרוס
חצי כוס סוכר חום
2 כפות מלח כבישה על כל ק"ג בשר, להשיג בבית מרקחת פרטית
½ 2 כפות זרעי כוסברה
½ 2 כפות זרעי חרדל
5 שיני שום כתושים
4-6 ק"ג חזה בקר.
להשאיר שכבת שומן של 1/2 ס"מ
תבלינים: פפריקה, פלפל גרוס, שום גבישי

הוראות הכנה

להכין את המשרה: בסיר גדול מערבבים היטב את המים, הבירה, המלח, הסוכר ומלח המשרה. מוסיפים את זרעי החרדל והכוסברה, הבצל והשום הכתוש. להוסיף את הבשר, ולהניח מעליו משקולת, כדי שיהיה כל כולו לגמרי מתחת למים. להכניס למקרר ולהמתין 3-4 ימים. לערבב את המשרה, או להפוך את הבשר, פעם ביום.

להוציא את הבשר מהמשרה, ושטפו אותו במים קרים. לפזר מעליו תבלינים לפי הטעם.
להדליק את הטרייגר על smoke והשאירו את המכסה פתוח ל- 4 דקות עד שהאש תדלק. להעלות את הטמפרטורה ל 121 וסגרו את המכסה. המתינו 10-15 דקות עד שהחום יעלה.

להניח את הבשר בתוך הטרייגר ולבשל עד שהחום הפנימי יגיע ל 71 מעלות. לעטוף את הבשר בשתי שכבות של נייר כסף. להוסיף כוס וחצי מים ולסגור את נייר הכסף. להחזיר לטרייגר לעוד 3-4 שעות, עד שהטמפרטורה הפנימית של הבשר יגיע ל 95 מעלות.
להוציא את הבשר מהטרייגר עם העטיפה ולהמתין 30 דקות. להסיר את העטיפה, להניח על קרש חיתוך ולפרוס לרוחב הסיבים.

בתיאבון!!!