מתכון לגלידת שמנת בסירופ פירות יער מעושנים
קושי
1
זמן הכנה
15 דקות
בישול במעשנה
25 דקות
מס מנות
6-8 מנות
שבבי עץ לעישון
מיסקיט
מצרכים
2 כוסות פטל
1/2 כוס סוכר
מיץ מלימון אחד סחוט
קורט מלח
250 גרם גבינת מסקרפונה
2 כפות שמנת מתוקה להקצפה
1/4 כפית הל
לקראנצ':
1/2 כוס וופלים בטעם וניל
1/4 כוס חמאה מומסת
2 כפות סוכר
כף אבקת חלב
כוס פקאן סיני גרוס
הוראות הכנה
מדליקים את הטרייגר בטמפרטורה של 80 מעלות. מפזרים את הפטל בתבנית שטוחה ושמים אותה בתוך הטרייגר לעישון כ 20 דקות.
מוציאים את הפטל מהטרייגר וממתינים מעט זמן כדי שיצטנן מעט. שמים את הפטל במעבד מזון עם סוכר, מיץ לימון ומלח ומפעילים בפולסים עד לקבלת מרקם רצוי. מי שאוהב שארית של פטל בחתיכות יכול להפסיק את הפעולה מוקדם יותר.
בקערה נפרדת מקציפים את המסקרפונה עם השמנת וההל.
ממלאים תבניות של ארטיק בכף אחת מכל תערובת, עד שהתבניות מלאות. שמים אותן בפריזר כדי שיקפאו במשך הלילה.
לקראנצ': שמים במעבד מזון את הוופלים עם חמאה, סוכר ואבקת חלב. מפעילים בפולסים עד לקבלת גרגירים (זהירות שלא לטחון…).
מפזרים את הגרגירים בתבנית אפייה שטוחה, ושמים את התבנית בתוך טרייגר שחומם מראש בחום של 180 מעלות. קולים את הגרגירים כ 15-20 דקות. מוציאים את התבנית וממתינים עד שיגיעו לטמפרטורת החדר.
כשמוכנים להגיש- מוציאים את הארטיקים מהפריזר, תובלים אותם בקראנצ' ומגישים מיד.
בתיאבון!!!