מתכון למעשנת בשר, פאי בריסקט

קושי:

2/5

זמן הכנה:

15 דקות

זמן בישול במעשנה:

45 דקות

מס מנות:

8-12

שבבי עץ לעישון:

תערובת הבית

מצרכים

2 כוסות שאריות בריסקט חתוך לקוביות קוביות
שמן זית
2 גזרים קלופים ופרוסים
1 בצל חתוך לקוביות
1 שן שום כתושה
1/2 כוס אפונה קפואה
1 כוס בצלי שאלוט קלופים
2 כוסות ציר בקר
חבילת בצק עלים (להוציא מהמקפיא כשעה לפני)
ביצה

הוראות הכנה

מקפיצים בסיר עמוק את הגזרים בשמן כ 10-15 דקות עד להשחמה. מוסיפים את הבצל החתוך ומקפיצים כ 5-7 דקות עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים להקפיץ עוד כ 30 שניות.
מוסיפים את האפונה, הבצלים הקטנים, קוביות הבריסקט וציר הבקר. מביאים להרתחה, ואז מבשלים על אש בינונית עד שהרוטב נהיה מצתמצם ונהיה סמיך. אם הוא לא נהיה סמיך מספיק אפשר להוסיף קצת קורנפלור. מתקנים טעמים עם מלח ופלפל.
שופכים לתוך תבנית אפייה, ומעליה מסדרים שכבה של בצק עלים. את הבצק חורצים בצורת מעויינים, כדי לאפשר לקצת מהאדים לברוח בזמן האפייה.
טורפים ביצה ומברישים אותה על בצק העלים כדי לתת צבע.
שמים את התבנית בתוך טרייגר שחומם מראש על חום של 180 מעלות כ 45 דקות, עד שהפאי מקבל צבע חום-זהב.
בתיאבון!!!