מתכון למעשנת בשר, מתכוני בשר – בריסקט מעושן

קושי:

3/5

זמן הכנה:

15 דקות

זמן בישול במעשנה:

10 שעות

מס מנות:

8-12 סועדים

שבבי עץ לעישון:

תפוח

מצרכים

נתח חזה בקר (מס' 3) במשקל 5-7 ק"ג
1/2 1 כוסות ציר בקר
2 כפות אבקת שום
2 כפות אבקת בצל
2 כפות פפריקה
2 כפיות צ'ילי גרוס
1/3 כוס מלח גס
1/3 כוס פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

הדליקו את הטרייגר על smoke והשאירו את המכסה פתוח ל- 4 דקות עד שהאש תדלק. כוונו את הטמפרטורה על 107 מעלות (בטימברליין כוונו על super smoke). השאירו את המכסה סגור והמתינו לפחות 10 דקות עד שהטרייגר יתחמם.

​בינתיים, הסירו את השומן העודף מהבשר. השאירו שכבת שומן של כחצי ס”מ.

​ערבבו בקערה את כל התבלינים ותבלו את הבשר בנדיבות מכל הצדדים. הניחו את הבריסקט בתוך הטרייגר, ישירות על הרשת, כאשר הצד עם השומן כלפי מטה. המתינו עד שהחום הפנימי יגיע ל 72 מעלות (בערך 4-5 שעות).

​הוציאו את הבריסקט מהטרייגר. עטפו בנייר כסף והשאירו פתח. מזגו לתוך הפתח את ציר הבקר ואטמו. החזירו את הבריסקט לתוך הטרייגר והמשיכו לבשל עד שהחום הפנימי יגיע ל 92 מעלות (לפחות עוד 4 שעות).

​הוציאו את הבריסקט והמתינו 30 דקות. פרסו לרוחב הסיבים והגישו.

​בתיאבון!!!