מתכון למעשנת בשר, מתכוני סלטים – סלט ברוקולי עגבניות ובצל אדום

קושי:

2/5

זמן הכנה:

15 דקות

זמן בישול במעשנה:

15 דקות

מס מנות:

6-8 סועדים

שבבי עץ לעישון:

אלמון

מצרכים

2 ראשי ברוקולי גדולים חתוכים לפרחים
שמן זית
בצל אדום גדול חתוך לשניים
כוס עגבניות שרי חתוכות לשניים
1/2 2 כפות חומץ אורז
2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

מחממים מראש את הטרייגר לחום של 190-220 מעלות

מערבבים בקערה גדולה את פרחי הברוקולי עם 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל. מניחים נייר אפייה על רשת הטרייגר ומפזרים את הברוקולי על נייר האפייה.

מברישים את חצאי הבצל האדום עם שמן זית ומניחים אותם הפוכים ישר על הרשת באיזור הקידמי, בדיוק איפה שיש רווח בין המגש לדפנות המיכל. שם הוא יקבל חום ישיר.

​מערבבים מידי פעם את הברוקולי. מוציאים את הירקות מהטרייגר כאשר הם קצת רכים והקצוות מעט שחורות. חותכים את הבצל לחתיכות קטנות יותר.

​בקערה גדולה מערבבים את העגבניות עם שמן זית וחומץ אורז. מוסיפים את הבצל, פלפל ומלח לפי הטעם ומערבבים שוב.

​מניחים את הבקורולי על מגש הגשה ומסדרים את העגבניות והבצל מעל. מקשטים עם פטרוזיליה.

​בתיאבון!!!