מתכון לסלט כרוב ניצנים במעשנה
קושי
2
זמן הכנה
20 דקות
בישול במעשנה
30 דקות
מס מנות
6 מנות
שבבי עץ לעישון
היקורי
מצרכים
2 גזר לבן – קלופים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
4 בצלי שאלוט- קלופים ופרוסים
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
2 תפוזים חצויים
120 גרם גבינת עיזים
6 כפות חומץ בן יין
450 גרם כרוב ניצנים חצויים
100 גרם גרעיני רימון
3 כפות עלי מנטה קצוצים
הוראות הכנה
מדליקים את הטרייגר על חום של 230 מעלות. ממתינים כ 10-15 דקות עד שהחום עולה.
מפזרים על תבנית אפייה – בטטה, גזר לבן ובצלי שאלוט, מזגגים עם שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ומערבבים. מסדרים אותם בשכבה אחידה בתבנית, ומכניסים לטרייגר כ 30 דקות.
בינתיים- מסדרים את חצאי התפוזים ישירות על רשת הטרייגר, כאשר הצד הפרוס כלפי מטה- כ 15 דקות.
מוציאים את התפוזים מהגריל וסוחטים את המיץ.
מוציאים את תבנית הירקות מהטרייגר ושמים בצד.
מכינים את רוטב הויניגרט:
שמים בבלנדר: 5 כפות ממיץ התפוזים, גבינת עיזים וחומץ בין יין. מפעילים את הבלנדר, עד למרקם אחיד. מוסיפים 2 כפות שמן זית, ומפעילים לעוד כמה שניות.
מתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם.
שמים את הירקות בקערת הגשה מוזגים עליהם את רוטב הויניגרט ומערבבים.
מפזרים מעל לסלט את גרעיני הרימון ועלי המנטה ומגישים לשולחן
בתיאבון!!