מצרכים
1 כוס טקילה
1/2 כוס גראן מרנייה
2 תפוזים
1 כוס סירופ פשוט
1/3 כוס מלח מעושן
הוראות הכנה
תכננו מראש! המתכון הזה דורש סבלנות וזמן המתנה…
איך להכין סירופ פשוט: מרתיחים בסיר מים וסוכר ביחס של 1:1 ממשיכים לחמם על אש קטנה תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס לחלוטין. לקרר.
עשנו את המלח יום לפני ההכנה של המרגריטה:
הדליקו את הטרייגר על smoke והשאירו את המכסה פתוח לכמה דקות עד שהאש תדלק. פזרו את המלח בשכבה אחידה בתוך תבנית גדולה ועשנו בתוך הטרייגר ל 24 שעות. ערבבו את המלח בערך כל 8 שעות. לאחר העישון הניחו למלח להתקרר ואחסנו בכלי בגודל מתאים.
אפשר לעשן כמות גדולה של מלח ולשמור אותו בכלי אטום לשימושים נוספים.
הניחו 5 לימוני ליים ותפוז אחד בטמפרטורת החדר על השיש, גלגלו אותם על השיש בעזרת הידיים תוך כדי לחיצות. הפעולה הזאת תוודא שיותר מיץ יצא בזמן הסחיטה, את הלימון והתפוז הנותרים נשאיר בצד בינתיים. סחטו את הלימונים והתפוז והוסיפו למיץ כוס אחת של טקילה, 1/2 כוס גראן מרנייה, כוס סירופ פשוט וערבבו.
אם בינתיים כיביתם את הטרייגר, הדליקו אותו שוב על smoke השאירו את המכסה פתוח לכמה דקות עד שהאש תדלק. כוונו לחום הכי גבוה וסגרו את המכסה, המתינו 10 דקות עד שהטמפרטורה תעלה.
בינתיים- מזגו 1/3 כוס מלח מעושן לתוך קערה רדודה, קחו את אחד הלימונים הסחוטים והשתמשו בו כדי להרטיב שפת אחת כוסות המרגריטה בהן יגישו את המשקה. ודאו שהשפה לחה מבחוץ ומבפנים. לאחר מכן הפכו את הכוס והניחו אותה הפוכה בתוך קערת המלח, סובבו אותה כדי להדביק את המלח ללחות שמסביב לשפת הכוס. חזרו על הפעולה עבור כל כוסות ההגשה. חתכו את לימון הליים והתפוז הנותרים לטריזים, הכניסו אותם לתוך הטרייגר לצלייה 5 דקות על כל צד.
מזגו כוס קרח לתוך בלנדר, הוסיפו נוזלים מהתערובת של המרגריטה, אך לא לכסות את הקרח. הפעילו את הבלנדר. פשר להוסיף עוד קרח או עוד נוזלים ולהפעיל שוב את הבלנדר, עד לסמיכות הרצויה.
מזגו את המרגריטה הקפואה לתוך הכוסות, פתחו את הבקבוקים של קורונה והכניסו אותם הפוכים עמוק לתוך המרגריטה. הוסיפו את הטריזים של הלימון והתפוז לקישוט הכוס.
תהנו!!