מתכון למעשנת בשר, תוספות לעל האש – לחמניות חמאה מעושנות

קושי:

1/5

זמן הכנה:

45 דקות

זמן בישול במעשנה:

20 דקות

מס מנות:

6-8 סועדים

שבבי עץ לעישון:

מייפל

מצרכים

כוס מים חמימים
2 כפות שמרים יבשים
כף מלח
1/4 כוס חמאה רכה
2 ביצים
1/3 3 כוסות קמח מנופה
1/4 כוס סוכר
שמן
חמאה להגשה

הוראות הכנה

מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה של המיקסר: הקמח, השמרים, המלח והסוכר. מוסיפים מים חמימים, חמאה רכה, וביצה אחת ומפעילים את המיקסר עם וו הלישה על מהירות נמוכה במשך 10 דקות. לישה במשך 10 דקות גורמת ליצירת גלוטן, וזה חשוב כדי שלא לקבל מרקם מתפורר כמו של עוגה.
לאחר 10 דקות, מורחים מעט שמן או חמאה על כדור הבצק, משאירים בקערה ומכסים, וממתינים לפחות 40 דקות כדי שהבצק יתפח לפי שתיים מהגודל המקורי.
מוציאים את הבצק מהקערה ומעבירים למשטח עם מעט קמח. מפרידים ל 8 חלקים, ומגלגלים כדור מכל חלק. משמנים תבנית ומסדרים את הכדורים בתבנית בצורת פרח. מכסים במגבת מטבח וממתינים עוד כ 20 דקות להתפחה שנייה. בינתיים מחממים את הטרייגר ל 190 מעלות וממתינים 10-15 דקות עם מכסה סגור שיתחמם.
טורפים ביצה בקערה קטנה, ובעזרת מברשת סיליקון מורחים אתה על כדורי הבצק. מכניסים את התבנית לתוך הטרייגר ואופים במשך כ 30 דקות, עד לקבלת גוון חום בהיר. החלה תהיה מוכנה כאשר היא קלה להרמה.
מגישים חם עם חמאה
בתיאבון!