מצרכים
150 גרם בסקוויטים של פתי בר טחונים לפירורים
100 גרם חמאה
4 ביצים
500 גר' גבינה לבנה
2 גביעי שמנת חמוצה
4 ביצים
כפית תמצית וניל
2 כפות קורנפלור
כוס סוכר
גביע וחצי שמנת חמוצה
כפית סוכר
כפית תמצית וניל
הוראות הכנה
מחממים את הטרייגר מראש על 160 מעלות ומניחים כלי עם מים חמים כדי ליצור סביבה לחה.
מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשוליים ומהדקים.
מכינים את המלית: מערבבים ביצים, גבינה, שמנת, סוכר ותמצית וניל בקערה גדולה בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים קורנפלור ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים. יוצקים על הבסיס. שמים בטרייגר ואופים כשעה וחצי עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכז.
העוגה מעט צהובה, ואנחנו רוצים שהיא תהיה לבנה ויפה. אז מכינים שכבה נוספת: מערבבים שמנת חמוצה עם סוכר ותמצית וניל, יוצקים ומשטחים את השכבה העליונה ומחזירים לטרייגר לעוד 10 דקות, ושוב מוציאים.
שמים במקרר לפחות 8 שעות.
מכינים את הסירופ: שמים את פירות היער הקפואים עם הסוכר בתוך סיר קטן ומביאים לרתיחה. אין צורך להוסיף נוזלים,הם יגיעו מפירות היער כשיפשירו.מורידים את החום ונותנים לסירופ לבעבע ולהצתמצם 10 דקות נוספות.
מוזגים את הסירופ מעל לעוגת הגבינה לפני ההגשה.
בתיאבון!!
*אופציה נוספת– אפשר לעשות הפוך- להכין את עוגת הגבינה בתנור כמו עוגת גבינה רגילה ולעשן את הסירופ. איך מעשנים סירופ- שמים את פירות היער הקפואים עם הסוכר בתבנית שטוחה ושמים בטרייגר. בערך 80-160 מעלות- החום לא חשוב- פשוט מוסיפים את זה למה שכבר יש שם. משאירים בפנים לחצי שעה או יותר, עד שהסוכר נמס ונוצר הסירופ. מערבבים מידי פעם. ניתן גם להוסיף קצת קורנפלור כדי להסמיך את הסירופ
בתיאבון!!!