מתכון למעשנת בשר, תוספות לעל האש – צ’יפס בגבינה

קושי:

2/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

20 דקות

מס מנות:

4-6 סועדים

שבבי עץ לעישון:

אלמון

מצרכים

4 תפוחי אדמה
2 כפות שמן זית
כף שום כתוש
1/2 כפית צ'ילי גרוס
2 כפיות אבקת בצל
כפית מלח
כפית פלפל
2 כוסות גבינת צ'דר מגורדת או גבינה אחרת
להגשה: שמנת חמוצה
לקישוט: עירית קצוצה

הוראות הכנה

להדליק את הטרייגר על smoke ולהשאיר את המכסה פתוח ל- 4 דקות עד שהאש תדלק. לסגור את המכסה ולכוון את הטמפרטורה על 190 מעלות, או יותר גבוה אם יש לכם טרייגר מדגם טימברליין. להמתין 10-15 דקות עד שהחום של הטרייגר יעלה.

​לפרוס את תפוחי האדמה ולחתוך לצורות של צ’יפס. בקערה גדולה לערבב את שמן, שום, אבקת בצל, צ’ילי, מלח ופלפל. להוסיף את תפוחי האדמה ולערבב עד שיהיו מכוסים בתערובת התיבול מכל הכיוונים. ​להניח את הצ’יפס ישירות על רשת הטרייגר ולסגור את המכסה. לבשל כ 8 דקות, לערבב, להפוך ולבשל 8 דקות נוספות.

להעביר את הצ’יפס למחבת ברזל יצוק משומנת. לפזר את הגבינה מעל לצ’יפס ולהחזיר לטרייגר לחמש דקות נוספות עד להמסת הגבינה. ​להסיר מהטרייגר, לפזר מעל עירית קצוצה לקישוט ולהגיש עם שמנת חמוצה.

​בתיאבון!!!