מתכון למעשנת בשר, מתכון לפיצה- פיצה עם מלא גבינה

קושי:

3/5

זמן הכנה:

25 דקות

זמן בישול במעשנה:

10 דקות

מס מנות:

6-8 מנות

שבבי עץ לעישון:

אלון

מצרכים

2 כפות חמאה
250 גר' שמנת מתוקה
1.5 כוסות גבונת פרמזן מגורד
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית אורגנו יבש
1/8 כפית טימין
1/8 כפית בזיליקום יבש
מלח ופלפל לפי הטעם
כדור בצק לפי מתכון שאוהבים
קמח תירס לפולנטה
כוס גבינת מוצרלה מגורדת
כוס גבינת צ'דר

הוראות הכנה

מחממים את הטרייגר מראש ל 230 מעלות. אם יש לכם אבן פיצה- צריך להכניס אותה לטרייגר לפני שהוא מתחיל להתחמם. אם אין לכם, אז תכינו את הפיצה על נייר אפייה. בינתיים מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את השום ומערבבים עד שהוא משחים. מוסיפים את השמנת ומערבבים. מוסיפים את גבינת הפרמזן ואת התבלינים ומערבבים עד שכל הגבינה נמסה והרוטב אחיד. מרדדים את הבצק. מפזרים מעט קמח תירס צהוב על קרש חיתוך (כדי שהבצק לא ידבק אליו ויחליק בקלות אל אבן הפיצה). מניחים את הבצק במרודד על קרש החיתוך. מפזרים מעליו רוטב וגבינות. מחליקים את הפיצה אל אבן הפיצה (או ששמים את הפיצה עם נייר האפייה ישירות על הרשת). אופים כעשר דקות, מוציאים ומגישים.

בתיאבון