מתכון למעשנת בשר, מתכון לעוף – חזה עוף בברביקיו

קושי:

2/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

30 דקות

מס מנות:

4-6 סועדים

שבבי עץ לעישון:

היקורי

מצרכים

2 פרפרים של חזה עוף נקיים וחתוכים ל 4 חתיכות בערך בעובי 2 ס"מ
שמן זית
כפית שום כתוש
רוטב ברביקיו
כף רוטב וורצ'סטר
כף פפריקה
כפית פלפל שחור גרוס
כפית סוכר חום
כפית שום גבישי
כפית אבקת צ'ילי
כפית אבקת בצל
מלח לפי הטעם

הוראות הכנה

מורחים שמן זית ורוטב וורצ’סטר על חזה העוף. ומעל שכבה זו מורחים תערובת של כל התבלינים. לאופציה בריאה יותר אפשר לוותר על הסוכר.

​מדליקים את הטרייגר ומכוונים את הטמפרטורה ל-190 מעלות. ממתינים כ 10-15 דקות עד שהטמפרטורה עולה.

​מניחים את חזה העוף על הרשת וממתינים כ 20-30 דקות. זמן הבישול תלוי בגודל החתיכות. חזה העוף יהיה מוכן כאשר הטמפרטורה הפנימית תגיע ל-74 מעלות. 5 דקות לפני שהעוף מוכן יש למרוח עליו את רוטב הבברביקיו. לאופציה בריאה יותר אפשר להשמש בשילוב של רוטב סויה ודבש במקום רוטב בברביקיו.

​להסיר ולהגיש.

​בתיאבון!!!

​נ.ב. טיפ לשימוש במתכון הזה גם להכנת חלקים אחרים של עוף: מבחינה בריאותית אכן מותר לאכול עוף כשהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל 74 מעלות. אבל בחתיכות עם יותר שומן כגון ירכיים אפשר וכדאי לתת לטמפרטורה לעלות עד ל 80 מעלות בלי לייבש את העוף.