מתכון למעשנת בשר, מתכון לעוף – סוכריה על מקל בקייג’ון

קושי:

3/5

זמן הכנה:

20 דקות

זמן בישול במעשנה:

60 דקות

מס מנות:

6-8 סועדים

שבבי עץ לעישון:

מסקיט

מצרכים

12-18 פולקע
תערובת תבלינים קייג'ון
שמן זית
אופציונלי - רוטב ברביקיו

הוראות הכנה

כדי להפוך פולקע לסוכריה על מקל צריך סכין חדה ומספריים. חותכים את העור והגידים בעזרת המספריים מסביב לעצם מתחת למפרק. חותכים ומסירים את שאריות העור והגידים כדי שיהיה גימור אסטטי. דוחפים את הבשר לכיוון הראש כדי ליצור מן “כדור” של בשר. כדאי להוציא את העצם הקטנה מהבצבצת מתוך הבשר. אפשר למשוך אותה באצבעות או לחתוך אותה עם המספריים. חותכים עוד פעם אחת את הראש של הפולקע, קצת מהעצם וקצת מהבשר, כדי שיהיה שטוח ויהיה אפשר להעמיד את הפולקע על הראש בקלות. מפזרים על העוף תערובת תבלינים קייג’ון. מומלץ לשים בתבנית, לכסות ולהניח במקרר כשעה כדי לאפשר לטעם להספג בעוף.

מכניסים את הפולקע הפוכים על הרשת ומעשנים כ 30 דקות.
מסירים את הפולקעים מהטרייגר ולהעביר אותם לתבנית עם טיפה שמן זית כאשר הם עומדים הפוך על הראש ולמעלים את הטמפרטורה ל 176 מעלות. מחכים 10-15 דקות עד שהטמפרטורה תעלה.
מניחים את התבנית עם הפולקע ההפוכים בתוך הטרייגר, ומבשלים כ 40 דקות, או עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל 74 מעלות. בינתיים מכינים את רוטב הברביקיו בתוך כוס.

מוציאים את התבנית מהטרייגר ומעלים את החום ל230 מעלות אם יש לכם דגם טימברליין (או לחום הכי גבוה בדגמים האחרים). טובלים את ראשי הפולקע בתוך הכוס עם רוטב הברביקיו ומניכים את הפולקע ישירות על הרשת (כמובן- עומדים על הראש), ומבשלים עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל 80 מעלות. בערך עוד 10 דקות. רק לשים לב שהרוטב מתקרמל אבל לא נשרף. מוציאים ומגישים.

בתיאבון!!

* אין לכם זמן?
אפשר לוותר על שלב העישון- ההבדל יהיה בזה שטעם העשן פחות יורגש, אבל עדין יהיה מאוד טעים.