מתכון למעשנת בשר, מתכון לעוף – ירכי עוף בברביקיו

קושי:

2/5

זמן הכנה:

20 דקות

זמן בישול במעשנה:

50 דקות

מס מנות:

4-6 סועדים

שבבי עץ לעישון:

דובדבן

מצרכים

6 חתיכות ירכיים עם העור​
מלח ופלפל לפי הטעם
תערובת תבלינים של טרייגר

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר על smoke ומשאירים את המכסה פתוח עד שהאש תדלק. מכוונים את הטמפרטורה ל 180, סוגרים את המכסה ומחכים כ 10 דקות עד שהטמפרטורה בתוך הטרייגר תעלה.

​בזמן שהטרייגר מתחמם מנקים את נתחי הירכיים, מורחים את תערובת התבלינים על הירכיים מכל הכיוונים​ ומוסיפים מלח ופלפל לפי טעם.

​מניחים את הירכיים על הרשת בתוך הטרייגר, סוגרים את המכסה וממתינים. רישמית, עוף נחשב למוכן כאשר הטמפרטורה הפנימית מגיעה ל 75 מעלות. אך בנתחים שומניים יותר כגון ירכיים, עדיף לתת לטמפרטורה לעלות ל 80 מעלות.

​מסירים מהטרייגר וממתינים כ 5 דקות לפני הגשה.

​בתיאבון!!!