מתכון למעשנת בשר, מתכון לעוף – עוף בבירה

קושי:

1/5

זמן הכנה:

5 דקות

זמן בישול במעשנה:

שעה

מס מנות:

4-6 סועדים

שבבי עץ לעישון:

היקורי

מצרכים

עוף שלם גדול
תיבול לעוף האהוב עליכם
פחית בירה לבנה

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר ומכוונים את הטמפרטורה ל- 190 מעלות.
בינתיים מייבשים את העוף עם מגבת נייר. מורידים את צוואר העוף ומורחים את כולו בתבלינים – כולל החלל הפנימי.
אם אתם משתמשים בכסא הכבוד – מלאו אותו בבירה.
אם אתם משתמשים בפחית – זה הזמן לפתוח ולשתות חצי ממנה.
מושיבים את העוף על כסא הכבוד, או על פחית הבירה החצי מלאה, ומורידים את העוף כלפי מטה כדי שהכסא (או הפחית) יוחדר היטב לתוך העוף.
מכניסים לתוך הטרייגר המחומם לכ- 60 דקות. בודקים את טמפרטורת העוף בעזרת רגש החום (פרוב בשר) של טרייגר, אותו יש להכניס לחזה העוף ולהיזהר שלא לגעת בעצמות העוף.
העוף מוכן כאשר הטמפרטורה הפנימית בחזה מגיעה ל- 74 מעלות.

בתיאבון!!