מתכון למעשנת בשר, מתכוני בשר – ורד הצלע בצ’ילי

קושי:

3/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

70 דקות

מס מנות:

4-6 סועדים

שבבי עץ לעישון:

מסקיט

מצרכים

4 פרוסות סטייק של ורד הצלע
2 שיני שום כתושים
כפית מלח
2 כפות אבקת צ'ילי
2 כפות רוטש וורצ'סטר
2 כפות שמן זית
כפית כמון

הוראות הכנה

מועכים את השום והמלח לממרח סמיך בקערה קטנה. מוסיפים אבקת צ’ילי, רוטב וורצ’סטר, שמן זית, סוכר וכמון. מורחים את התערובת על הבשר.

מכניסים את הסטייקים ושארית הממרח לתוך שקית ואוטמים אותה. מכניסים את שקית הסטייקים לתוך המקרר ל 4 שעות עד 2 ימים.

​מדליקים את הטרייגר על smoke ומשאירים את המכסה פתוח עד שהאש נדלקת.

​מניחים את הסטייקים על רשת הרגיל ומעשנים עם המכסה סגור לשעה אחת. ​

​מסירים את הסטייקים מהגריל, מכוונים את הטמפרטורה של הטרייגר לחום הכי גבוה וסוגרים את המכסה. ממתינים 10 דקות כדי שהחום יעלה.

​מחזירים את הסטייקים לטרייגר, וצולים אותם עד מידת העשייה הרצויה. ​בערך 3-5 דקות לכל צד. מידת עשייה של מדיום-רייר הטמפרטורה הפנימית תהיה 57-60 מעלות.

מסירים את הסטייקים מהאש ומניחים על כלי הגשה. מניחים לבשר לנוח כ 5-10 דקות לפני ההגשה.

​בתיאבון!!!