מתכון למעשנת בשר, מתכוני בשר – סטייק על עצם עם צ’ימיצ’ורי

קושי:

3/5

זמן הכנה:

15 דקות

זמן בישול במעשנה:

75 דקות

מס מנות:

2-4 סועדים

שבבי עץ לעישון:

היקורי

מצרכים

2 נתחי סטייק על העצם
מלח ופלפל
1/2 כוס שמן זית
3-4 שיני שום כתושים
½ פלפל אדום
½ כפית כמון
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
כפית מלח
2 כפות חומץ בן יין

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר על smoke ומשאירים את המכסה פתוח עד שהאש נדלקת.

מתבלים את הסטייקים במלח ופלפל משני הצדדים. מניחים את הסטייקים בתוך הטרייגר לעישון עד שעה אחת. לא לתת לחום הפנימי של הסטייק לעבור את ה 50 מעלות.

מסירים את הסטייקים מהטרייגר ומניחים אותם על קרש חיתוך. מכוונים את הטמפרטורה של הטרייגר לחום גבוה, סוגרים את המכסה וממתינים כ- 10 דקות עד שהחום בתוך הטרייגר עולה.
מניחים את הסטייקים על הטרייגר וצורבים אותם אותם כ 6-8 דקות על כל צד (להפוך רק פעם אחת). כדי להשיג מידת עשיה של מדיום החום הפנימי של הסטייק צריך להגיע ל 57 מעלות.

להכנת רוטב הצ’ימיצ’ורי- טוחנים שום, פלפל אדום, כמון, פטרוזיליה, מלח וחומץ בתוך מעבד מזון. מוסיפים שמן זית ומערבבים.

מעבירים את הסטייקים לצלחת הגשה, ממתינים 3 דקות כדי שהנוזלים יספגו חזרה לתוך סטייקים ומגישים עם הרוטב.

בתיאבון!