מתכון למעשנת בשר, קינוחים על האש – סופלה שוקולד עם קצפת מעושנת

קושי:

3/5

זמן הכנה:

20 דקות

זמן בישול במעשנה:

40 דקות

מס מנות:

4-6 סועדים

שבבי עץ לעישון:

תפוח

מצרכים

1/2 כוס חמאה
220 גרם שוקולד מריר
כוס אבקת סוכר
2 ביצים
2 חלמונים
6 כפות קמח
אבקת סוכר לקישוט
אבקת קקאו לקישוט
כף חמאה מומסת
500 מ"ל קצפת מתוקה 1/4
כוס אבקת סוכר
כפית תמצית וניל

הוראות הכנה

הדליקו את הטרייגר על smoke והשאירו את המכסה פתוח עד שהאש תדלק. מיזגו את הקצפת לתוך תבנית רדודה והניחו את התבנית בתוך הטרייגר ל 30 דקות. העבירו את הקצפת לקערה, כסו ושימרו במקרר.

העלו את החום של הטרייגר ל 190 מעלות, סיגרו את המכסה והמתינו כ 10-15 דקות עד שהחום יעלה. בינתיים שמנו 4 כוסות סופלה עם החמאה המומסת. המיסו את השוקולד עם החמאה בסיר ביין מארי ובחשו. הוסיפו אבקת סוכר ביצים וחלמונים תוך כדי בחישה. הוסיפו את הקמח והמשיכו לערבב עד לקבלת מרקם אחיד. לקבלת סופלה ללא גלוטן ניתן להחליף את קמח החיטה בקמח נטול גלוטן כמו קמח שקדים או קונדיטור.

מיזגו את הבלילה לתוך כוסות הסופלה. הניחו אותם בתוך הטרייגר וסיגרו את המכסה. המתינו 13-14 דקות. הסופלה מוכן כאשר הוא נראה מוכן ויציב בהיקף, אך עדיין רך במרכז.

הוציאו את הקצפת מהמקרר והקציפו אותה תוך כדי הוספת תמצית הוניל והסוכר. המשיכו להקציף עד שהיא מתייצבת. לקישוט פזרו אבקת סוכר וקקאו מעל לסופלה החם והגישו מיד עם הקצפת.

בתאבון!!