
מתכון לסופלה שוקולד עם קצפת מעושנת
קושי
3
זמן הכנה
20 דקות
בישול במעשנה
40 דקות
מס מנות
4-6 סועדים
שבבי עץ לעישון
תפוח
מצרכים
1/2 כוס חמאה
220 גרם שוקולד מריר
כוס אבקת סוכר
2 ביצים
2 חלמונים
6 כפות קמח
500 מ"ל קצפת מתוקה
1/4 כוס אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
אבקת סוכר לקישוט
אבקת קקאו לקישוט
הוראות הכנה
מעשנים את הקצפת: מחממים את הטרייגר מראש על 75 מעלות. מוזגים את הקצפת לתוך תבנית רדודה ומניחים את התבנית בתוך הטרייגר. מעשנים כ 30 דקות. מעבירים את הקצפת לקערה, מכסים ושומרים במקרר.
מעלים את החום של הטרייגר ל 190 מעלות. בינתיים עד שהחום עולה מכינים את הסופלה:
משמנים 4 כוסות סופלה עם כף חמאה מומסת. ממיסים שוקולד עם חמאה בסיר ביין מארי ובוחשים. מוסיפים אבקת סוכר ביצים וחלמונים תוך כדי בחישה. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם אחיד. להכנת סופלה ללא גלוטן ניתן להחליף את קמח החיטה בקמח נטול גלוטן כמו קמח שקדים או קונדיטור.
מוזגים את הבלילה לתוך כוסות הסופלה. מניחים אותן ישירות על הרשת וסוגרים את דלת הטרייגר. אופים כ 13-14 דקות. הסופלה מוכן כאשר הוא נראה יציב בהיקף, אך עדיין רך במרכז.
מוציאים את הקצפת מהמקרר ומקציפים אותה תוך כדי הוספת תמצית וניל וסוכר. ממשיכים להקציף עד שהיא מתייצבת. לקישוט מפזרים אבקת סוכר וקקאו מעל לסופלה החם ומגישים מיד עם הקצפת.
בתאבון!!