מצרכים
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
2 כפות קונפלור
3 כפות אבקת קקאו
2 חלמונים
150 מ"ל שוקולד מריר קצוץ
2 כפות חמאה רכה
כפית תמצית וניל
מלח גס
שמנת מתוקה מוקצפת
הוראות הכנה
מדליקים את הטרייגר על 80 מעלות.
בתבנית אפייה שטוחה (כדי שיהיה כמה שיותר שטח פנים שיספוג את העשן) שמים כוס ורבע של חלב, עם רבע כוס סוכר. שמים את התבנית בתוך הטרייגר ומעשנים כ 40 דקות (מידת העישון פה זה באמת עניין של טעם. לכן כדאי לשים לב אם זה מספיק מעושן בשבילכם או יותר מידי, ולתקן לפעם הבאה- לתת יותר או פחות זמן במעשנה).
לאחר העישון מעבירים את החלב המעושן לתוך סיר קטן ומרתיחים על אש בינונית.
מערבבים בקערה נפרדת את הקורנפלור עם אבקת הקקאו ושארית הסוכר. מוסיפים לקערה את שארית החלב, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את התערובת לתוך הסיר המבעבע תוך כדי ערבוב, ודואגים להמשיך לערבב שלא יהיו גושים. ממשיכים לערבב על אש בינונית עד שהנוזל נהיה סמיך.
בקערה נפרדת טורפים את הביצה והחלמונים. מוסיפים בערך כוס של החלב החם לתוך הקערה ומערבבים, כדי לתת לטמפרטורה של הביצים לעלות בהדרגה. מוזגים את התערובת בחזרה לתוך הסיר ומערבבים שוב.
ממשיכים לערבב על אש נמוכה עד לרתיחה נוספת.
שמים את השוקולד הקצוץ בתוך קערה נקייה, ושמים עליה מסננת. מוזגים לתוך המסננת את התערובת החמה. לאחר שהתערובת עברה לתוך הקערה, והגושים נשארו בתוך המסננת, מוסיפים לפודינג את החמאה ותמצית הוניל ומערבבים שוב עד להתאחדות. מעבירים לכלי הגשה אישיים, ומצננים במקרר עד להגשה.
כדאי להגיש עם קצפת ולפזר מעליה מעט מלח גס
בתיאבון!!