מצרכים
200 גר' חומוס מבושל
לא לזרוק את המים (לעצלנים- אפשר להשתמש בקופסאת שימורים)
2 לימונים קטנים חתוכים לחצאים
הוראות הכנה
מדליקים את הטרייגר על smoke ומשאירים את המכסה פתוח עד שהאש נדלקת. מכוונים את טמפטורת הטרייגר ל 190 מעלות וסוגרים את המכסה. ממתינים 10-15 דקות כדי שהחום יעלה.
חותכים קצה השום כדי לחשוף את השיניים ומוזגים שמן זית מעל לשיני השום החשופות. עוטפים את השום בנייר כסף. מניחים את ראש השום בטרייגר. לאחר 30 דקות מוסיפים את הלימונים החצויים ומחכים עוד 10 דקות.
מסננים את גרגירי החומוס, ושומרים בצד את המים. מניחים את גרגירי החומוס ומעט מהמים בתוך בלנדר עם הטחינה ומפעילים את הבלנדר.
מסירים את השום והלימונים מהאש ומרשים להם להתקרר מעט. פותחים את נייר הכסף ומוציאים את שיני השום. שמים בבלנדר יחד עם מיץ לימון סחוט והשמן, זהירות שלא להפיל את הגרעינים לתוך הבלנדר. מוסיפים חלק מהמים של החומוס באופן הדרגתי עד להשגת הסמיכות הרצויה. אפשר לתבל עם מלח, פלפל, פפריקה וכמון.
בתיאבון!