מתכון למעשנת בשר, קינוחים על האש – קרם ברולה

קושי:

3/5

זמן הכנה:

15 דקות

זמן בישול במעשנה:

45 דקות

מס מנות:

2-4 סועדים

שבבי עץ לעישון:

תפוח

מצרכים

1 ליטר שמנת מתוקה
1 מקל וניל חצוי לאורכו
לגרד את הגרגירים
6 חלמוני ביצה
1 כוס סוכר
6+ כוסות מים חמים

הוראות הכנה

להדליק את הטרייגר על smoke ולהשאיר את המכסה פתוח ל- 4 דקות עד שהאש תדלק. להעלותו את הטמפרטורה ל 160 ולסגור את המכסה. להמתין 10-15 דקות עד שהחום יעלה.

למזוג את השמנת לתוך סיר ולחמם על להבה בינונית-גבוהה. להוסיף את מקל הוניל ואת הגרגירים. להביא לרתיחה. להסיר מהאש ולהניח לוניל להספג בשמנת כ 15 דקות. להוציא את מקל הוניל מהסיר.
להקציף בקערה את חלמוני הביצה וחצי כוס סוכר עד שהצבע מתבהר. להוסיף את השמנת, מעט כל פעם תוך כדי ערבוב.

למזוג את התערובת לתוך 6 תבניות אישיות. להניח את התבניות בתוך תבנית גדולה. למזוג מים חמים לתוך התבנית, עד חצי גובה התבניות האישיות. להכניס את התבנית לתוך הטרייגר ולאפות עד שהקרם מתחיל להיות מעט יציב בהיקף אך עדיין נע במרכז, בערך 45 דקות.
להסיר את התבניות ולהכניס למקרר לפחות לשעתיים, עד יומיים.

לקראת הגשה- להוציא מהמקרר ולהמתין שהקרם יגיע לטמפרטורת החדר, בערך 20 דקות. לפזר את שאר הסוכר מעל לקרם. בעזרת מבער, לצרוב את שטח הפנים של הקרם בתנועות מעגליות, עד שהסוכר נמס ומתקרמל ונוצרת שכבה קריספית.
להניח לקרם לשבת במשך כמה דקות לפני ההגשה.

בתיאבון!!!