מצרכים
נתח פלאנק (חלק מהפלאדה) 400 גרם
פטרוזיליה, כוסברה בצל ירוק קצוצים - צרור מכל אחד
בורגול עדין מושרה - חצי כוס
בצל לבן קצוץ
פטרוזיליה, כוסברה בצל ירוק קצוצים - צרור מכל אחד
בורגול עדין מושרה - חצי כוס
בצל לבן קצוץ
שמן זית
לימון
אריסה ולימון כבוש – כף מכל אחד
מלח פלפל
לימון
אריסה ולימון כבוש – כף מכל אחד
מלח פלפל
להגשה:
חציל שלם
טחינה גולמית
חציל שלם
טחינה גולמית
הוראות הכנה
מעשנים את הפלאנק עישון קצר מאד של 20 דקות על 85 מעלות.
לאחר מכן טוחנים פעם אחת את הבשר ולשים אותו ביד עד שנוצרת מאסה חלקה ואחידה.
לאחר שלשים לפחות 5 דקות מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
חציל בטחינה:
מכניסים את החציל לשעה בטמפ' של 170 ונחכה שיגיע ל100 מעלות פנימי, כאשר מגיע ל100 מחכים עוד כ10 דקות לבישול סופי של החציל.
מקלפים את החציל, מוסיפים לו 4 כפות של טחינה גולמית מלח פלפל ומעט מהתערובת של עשבי התיבול.
מסדרים על צלחת הגשה את החציל ומעליו את הקובנייה ומגישים
בתיאבון!!