מתכון למעשנת בשר, כרעי ברווז מעושנים

קושי:

2/5

זמן הכנה:

30 דקות

זמן בישול במעשנה:

2 שעות

מס מנות:

4-6 סועדים

שבבי עץ לעישון:

עצי חורש

מצרכים

2 בצלים חצויים
2 גזרים קלופים ופרוסים לאורך
2 מקלות סלרי
4 שיני שום
2 עלי דפנה
½ כף עלי תימין טריים
ענף רוזמרין טרי
2 כוסות יין אדום
2.8 ליטר ציר בקר או ציר אחר (לעצלנים- אפשר להשתמש באבקת מרק)
2 כפות מלח
2 כפות פלפל שחור גרוס
כף סוכר חום
6 כרעי ברווז
שמן

הוראות הכנה

לילה לפני הבישול, מערביםו את המלח, הפלפל, הסוכר והתימין בקערה. מסדרים את כרעי הברווז בתוך תבנית ומורחים אותם בתערובת. מכסים ומניחים במקרר ללילה למרינדה.

מוציאים את הכרעיים מהמקרר. רוחצים במים קרים ומיבשים במגבת נייר. מדליקים את הטרייגר על smoke ומשאירים את המכסה פתוח עד שהאש נדלקת. סוגרים את המכסה, מכוונים את הטמפרטורה לחום גבוה וממתינים כ 10-15 דקות עד שהטמפרטורה עולה.

מניחים מחבת גדולה מיציקת ברזל בתוך הטרייגר וממתינים עוד כ 15-20 דקות עד שהמחבת מתחממת. מוסיפים שמן למחבת, כמות מספקת כדי לכסות את התחתית. מניחים את הכרעיים בתוך המחבת כאשר העור כלפי מטה. סורגים את המכסה ומבשלים כ 10-15 דקות, או עד שהעור נעשה קריספי ובצע מהגוני. הופכים את הכרעיים ומבשלים עוד 5 דקות. הופכים שוב את הכרעיים. מוסיפים את שאר המצרכים ואת הציר עד לכיסוי כמעט מלא של הכרעיים. מורידים את הטמפרטורה ל 176 וממשיכים לבשל כשעתיים, או עד שהכרעיים נעשים מאוד רכים. מורידים שוב את הטמפרטורה למצב smoke וממתינים 20 דקות נוספות.

מוציאים את הכרעיים מהטרייגר ומכסים כדי לשמור על החום.

כדי ליצור רוטב סמיך, ניתן לסנן את הרוטב ואז לצמצם אותו במחבת. אפשר גם להוסיף 2 כפות קורנפלור (אופציונלי).
מתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם. מגישים עם רוטב וירקות.

בתיאבון!!!