מצרכים
4 שיני שום כתושות
מלח גס
2 כפיות תימין
פלפל שחור גרוס
2 כפיות רוזמרין מיובש
חזרת להגשה
הוראות הכנה
אם לנתח האנטריקוט יש שכבת שומן עליונה שגדולה מ- 6 מ"מ, יש להוריד את היתר.
קושרים את העצמות אחת לשנייה בעזרת חוט קצבים.
בקערה קטנה, מערבבים חרדל, רוטב וורצ'סטר, שום, תימין, רוזמרין, מלח ופלפל.
מורחים את התערובת על הבשר. ניתן להכניס לטרייגר מייד או לשים במקרר ללא כיסוי עד 8 שעות.
מדליקים את הטרייגר על 120 מעלות וסוגרים את המכסה. ממתינים 10-15 דקות לעליית החום.
מניחים את הנתח בתוך הטרייגר, כששכבת השומן כלפי מעלה. ממתינים ½ 3 עד 4 שעות, או עד שטמפרטורת הבשר הפנימית תגיע ל- 52-54 למידת עשיה של רייר, או ל- 57 למידת עשייה מדיום-רייר. עדיף פחות מאשר יותר.
מעבירים את הנתח לקרש חיתוך ומכסים אותו בנייר כסף כדי שהנוזלים ייספגו חזרה לתוך הבשר.
לאחר המתנה של 20 דקות חותכים את חוט הקצבים.
משתמשים בסכין מושחזת או חשמלית כדי להסיר את העצם. חותכים לרוחב הסיבים לחתיכות ברוחב של 1/2 1 ס"מ ומסדרים בצלחת.
מגישים עם חזרת (למי שאוהב)
בתיאבון!!