מתכון למעשנת בשר, מתכוני בשר – אנטריקוט מעושן בניחוח היקורי

קושי:

2/5

זמן הכנה:

2 דקות

זמן בישול במעשנה:

3 שעות

מס מנות:

6-8 סועדים

שבבי עץ לעישון:

היקורי

מצרכים

3 ק"ג נתח אנטריקוט עם העצם
4 שיני שום כתושות
מלח גס
3 כפות חרדל דיז'ון
2 כפיות תימין
פלפל שחור גרוס
2 כפות רוטב וורצ'סטר
2 כפיות רוזמרין מיובש
חזרת להגשה

הוראות הכנה

אם לנתח האנטריקוט יש שכבת שומן עליונה שגדולה מ- 6 מ”מ, יש להוריד את היתר.

קושרים את העצמות אחת לשנייה בעזרת חוט קצבים.

​בקערה קטנה, מערבבים חרדל, רוטב וורצ’סטר, שום, תימין, רוזמרין, מלח ופלפל.

מורחים את התערובת על הבשר. ניתן להכניס לטרייגר מייד או לשים במקרר ללא כיסוי עד 8 שעות.

​מדליקים את הטרייגר על 120 מעלות וסוגרים את המכסה. ממתינים 10-15 דקות לעליית החום.

​מניחים את הנתח בתוך הטרייגר, כששכבת השומן כלפי מעלה. ממתינים ½ 3 עד 4 שעות, או עד שטמפרטורת הבשר הפנימית תגיע ל- 52-54 למידת עשיה של רייר, או ל- 57 למידת עשייה מדיום-רייר. עדיף פחות מאשר יותר.

מעבירים את הנתח לקרש חיתוך ומכסים אותו בנייר כסף כדי שהנוזלים ייספגו חזרה לתוך הבשר.

לאחר המתנה של 20 דקות חותכים את חוט הקצבים.

​משתמשים בסכין מושחזת או חשמלית כדי להסיר את העצם. חותכים לרוחב הסיבים לחתיכות ברוחב של 1/2 1 ס”מ ומסדרים בצלחת.

​מגישים עם חזרת (למי שאוהב)

בתיאבון!!​